Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Rezne v zemiakovom cestíčku, šťuchané zemiaky s pórikom a fazuľky
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 porcií 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Bravčové karé si nakrájame na 6 rezňov a namočíme ich do mlieka zvečera do rána, alebo aspoň na 2 hodinky. Mlieko zneutralizuje v mäse pachuť a rezne zostanú mäkkučké a jemnučké.
  2. 10 zemiakov si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka cca 10-12 min.
  3. Medzitým si pripravíme marinádu na rezne. Dva zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, cesnaky, múku, soľ, kurkumu a zamiešame.
  4. Rezne si opláchneme z mlieka, nareže okraje na piatich miestach po obvode centimetrovým zárezom, vyklepeme najemno a osolíme. Všetky ich ponoríme do marinády, aby sa každému dostalo z nech a na olivovom oleji na miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán. Hotové položíme na kuchynskú utierku, aby vsala prebytočný olej.
  5. Pórik si rozkrojíme dokríža a nakrájame na tenké kolieska. Do panvice si dáme trochu olivového oleja, pridámé pór a minútku na veľkom ohni sprudka orestujeme. Vypneme, osolíme, vhodíme maslo a necháme rozpustiť na luskoch. Hotové zemiaky pučítkom zľahka popučíme, pridáme pórik a zamiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  6. Fazuľky sprudka orestujeme na olivovom oleji cca 3 minútky. Dochutíme kúskom masla, citrónovou šťavou a soľou.
Poznámka k receptu

TIP: ak máte doma pesto, pridajte aj to do marinády na rezne, dodá výborne na chuti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.