Šampiónové kari s pyré
Šampiónové kari s pyré
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem zeleninové jedlá, ktorých chuť povýšim tak, že otvoria, rozvinú a vystrelia do gastronomických výšin každú jednu vašu chuťovú bunku ? Pretože každé jedlo má byť zážitkom,kedy z hlavy dokážete vytesnať úplne všetko a len sa nechávate unášať chuťou ? A taký je aj tento recept ??
Šampiónové kari s pyré
Šampiónové kari s pyré
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem zeleninové jedlá, ktorých chuť povýšim tak, že otvoria, rozvinú a vystrelia do gastronomických výšin každú jednu vašu chuťovú bunku ? Pretože každé jedlo má byť zážitkom,kedy z hlavy dokážete vytesnať úplne všetko a len sa nechávate unášať chuťou ? A taký je aj tento recept ??
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zohriať vodu. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka max 10 minút – nové sú uvarené rýchlejšie.
  2. Mdzitým si umyjeme a ošúpeme a nakrájame na tenké plátky šampiňóny. Do hrnca pridáme kus masla, necháme rozpustiť a šupsneme ich tam. Pridáme drvenú rascu. Necháme ich cca 5 min restovať na strednom ohni, aby pustili šťavu, miešame.
  3. Pripravíme si šalát : mrkvu si ošúpeme, prekrojíme a v sekáčiku s S nožmi rozmixujeme na drobunké kúsky, alebo môžete nastrúhať na hrubom strúhadle. Dochutíme citrónovou šťavou, medom, štipkou soli a olivovým olejom.
  4. Cherry rajčinky si prekrojíme napoly, pridáme k restovaným šampiňónom. Dochutíme indickým kari korením a korením harisa (výborné orientálne korenie odporúčam, mám od Cereus). Necháme ešte 1 minútku, aby rajčinky pustili šťavu. Podlejeme troškou vody a pridáme 1 PL šlahačkovej smotany, alebo lučiny, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a vypneme.
  5. Zemiaky si zlejeme z vody, pridáme do nich mlieko, kus masla, soľ, struhneme muškátový oriešok a metličkovým mixérom vyšlaháme v pyré.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.