Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Posledne u nás veľmi obľúbená táto mrkvovo-horčicová omáčka k mäsku. Mrkvu aj horčicu ám doma takmer vždy, tak nie je problém so surovinami. Tentokrát jej dal kôpor ten správny šmrnc. A krémové zemiakové pyré s jemne chrumkavou brokolicou, to si isto spravte, chutí tak úžasne.
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
3 porcie 20 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku si prekrojíme napoly a nakrájame na hrubé plátky. Do tlakového hrnca si pridáme domácu bravčovú masť a cibuľku na nej minútku poopekáme. Medzitým si ošúpeme a na koliečka nakrájame mrkvu. Pridáme k restovanej cibuľke, posypeme rascou a ďalšiu minútku poopekáme. Z kuriatka si odstránime kožu a pridáme k zelenine. Opäť ďalšiu minútku poopekáme. Dochutíme kurkumou, soľou, horčicou, zamiešame, zalejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci 20 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky a dáme ich variť do hrnca s vodou, rascou a soľou cca 12- 15 minút. 5 minút pred koncom vhodíme ružičky brokolice.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme, vyberieme brokolicu, odrežeme hrubú stonku a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme naspäť k zemiakom, prilejeme zohriate mlieko, kus masla, osolíme a ručným metličkovým mixérom spolu prešľaháme.
  4. Hotové mäsko si vyberieme na tanier, do omáčky vhodíme kus masla, soľ, citrónovú šťavu a ponorným mixérom rozmixujeme na kompaktnú omáčku. Ak je moc riedka, zahustíme trochou škrobu, ak je naopak hustá, rozriedime vodou. Pridáme nasekaný kôpor a zamiešame. Vložíme naspäť stehienka.
  5. K tomuto jedlu sa výborne hodí čerstvý hlávkový šalát s vinagrette zálievkou – kremžšká horčica, med, olivový olej, citrónová šťava – všetko rovným dielom plus ešte soľ.
Poznámka k receptu

TIP: Kuracie mäsko môžete nahradiť aj morčacím, alebo zajačím. Namiesto brokolice môžete pridať hrášok, alebo špargľu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.