Množstvo | Príprava |
3 porcie | 10 min |
Doba varenia |
5 min |
|
|
Mám tu pre vás jednu špecialitku. Milujem objavovať nové chute a najmä milujem prírodu a užívať dary, ktoré nám ponúka. Vyskúšali by ste niečo takéto, nebojíte sa nových chutí? Je to naozaj mňamka. Žihľava je výborným detoxikantom, čistí krv a úžasne lieči akné, ekzém a akékoľvek problémy s kožou. Je diuretikum, čiže prečistuje obličky a lieči akútne aj opakované zápaly močových ciest. Dokáže liečiť sennú nádchu, problémy s prostatou, krvný tlak aj diabetes. Je výborná aj na chudnutie či rast vlasov. Dokonca obsahuje veľa vápnika a horčíka.
|
TIP: Cibuľky môžete osmahnúť aj viac, výborne sa k nátierke hodí. Ak máte radi výraznejšie chute, pri karamelizovaní kvapnite pár kvapiek sójovej omáčky.
POZOR: Žihľava je silno detoxikačná, ak máte priblémy s kožnými alergiami, alebo imunitou, ak ste tehotná, alebo kojíte.
Za inšpiráciu receptu ďakujem mojej milej priateľke Monike Kosturikovej.