Zmrzlina polárny sneh
Zmrzlina polárny sneh
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pamätáte si na zmrzlinu polárka? Respektíve polárny sneh? Kedysi sme to kupovali v takých dózach a chutilo to tak neskutočne? Milovala som to <3..Tak to sa mi dnes doma podarilo vykúzliť :D Je úplne fenomenálna. Chuť detstva. Lepšiu som hádam ani nejedla. Vďaka bohu za moju zvedavosť, neísť vždy podľa receptu a chuť vymýšlať stále niečo nové :D Niekedy sa to aj vydarí :P Základ tvoria neskutočne našlahané vajcia s medom a je varená, čiže žiadny strach zo salmonely :)
Množstvo Príprava
500 ml 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
500 ml 10 min
Doba varenia
5 min
Zmrzlina polárny sneh
Zmrzlina polárny sneh
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pamätáte si na zmrzlinu polárka? Respektíve polárny sneh? Kedysi sme to kupovali v takých dózach a chutilo to tak neskutočne? Milovala som to <3..Tak to sa mi dnes doma podarilo vykúzliť :D Je úplne fenomenálna. Chuť detstva. Lepšiu som hádam ani nejedla. Vďaka bohu za moju zvedavosť, neísť vždy podľa receptu a chuť vymýšlať stále niečo nové :D Niekedy sa to aj vydarí :P Základ tvoria neskutočne našlahané vajcia s medom a je varená, čiže žiadny strach zo salmonely :)
Množstvo Príprava
500 ml 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
500 ml 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml
Postup prípravy
  1. 1 hrnček = 250 ml
  2. Celé vajcia si dáme do robota vyšlahať so 4 PL medu na hustú krémovú penu. Trvá to aj 10 min.
    Celé vajcia si dáme do robota vyšlahať so 4 PL medu na hustú krémovú penu. Trvá to aj 10 min.
  3. Medzitým si do mlieka pridáme škrob a poriadne zamiešame, aby sa rozpustil. Do hrnca nalejeme šlahačku, mlieko, zvyšný med, vnútro zo strukov a aj struky a privedieme do bodu varu. Nesmie vrieť, vypnite tesne pred. Vanilkové struky vyberieme.
  4. V robote znížíme otáčky a do vajec vlejeme horúcu zmes. Pol minutky necháme zašlahať a prelejeme naspať do hrnca. Varíme na veľmi slabom ohni max 2 minuty za stáleho miešania. Pozor, aby sa nám nespravila praženica.
  5. Zmes vypneme a prelejeme cez sitko do nádoby v ktorej sa nám to bude mraziť, aby nám v sitku zostali prípadné hrudky, nečistoty. Necháme vonku ochladnúť a preložíme do mrazničky. Každú hodinu zmrzlinu jemne premiešame, aby sme nemali hrudky. CCa 4-5x. Čím do väčšej a nižšej nádoby zmes dáme, tým bude skôr zamrazená.
Poznámka k receptu

TIP : výhodou tejto zmrzliny je, že vám nezostanú žiadne bielka 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.