Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Cibuľu si pokrájame nadrobno a speníme ju na bravčovej masti cca minútku. Medzitým si ošúpeme mrkvy, prekrojíme napoly a nakrájame na tenšie polkolieska a spolu s rascou pridáme k cibuľke. Zamiešame a necháme poopekať. Kúsok zeleru si ošúpeme, nastrúhame najemno a pridáme k zmesi. Hríbiky si umyjeme, prekrojíme napoly, opäť napoly, nakrájame na plátky a šupneme k restovanej zeleninke. Dochutíme červeným vínom, sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, osolíme, vhodíme bobkový list a zalejeme cca 3 decmi vody. Zavrieme tlakový hrniec a od bodu písknutia dusíme na malom ohni 15 minút. Ak nemáte tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži o cca 10 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky aj paštrnák a dáme variť do vody na cca 15-20 minút.
  3. Do uvarených hríbikov pridáme šlahačkovú smotanu. Ak máte radi šťavičkovejšie, prilejte ešte trochu vody s trochou rozhabarkovaného zemiakového škrobu. Dochutíme majoránkou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a dľa chuti dosolíme.
  4. Zemiaky zelejeme z vody, ale nie úplne, trošku z vody necháme na dne. Osolíme, pridáme lučinu a popučíme pučítkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.