Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pomaly si nachádza stálejšiu pozíciu v našich jedálnIčkoch a keby sa vedelo o všetkých jeho vlastnostiach, tak by nepochybne utŕžil väčší kúsok popularity. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru a vitamíny B a C. Taktiež je bohatým zdrojom vláknin. Nielen vďaka tomuto zloženiu je vynikajúci na očistu pečene a následne aj celkovo celého organizmu.
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Pečená baklažánová pomazánka s kápiou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pomaly si nachádza stálejšiu pozíciu v našich jedálnIčkoch a keby sa vedelo o všetkých jeho vlastnostiach, tak by nepochybne utŕžil väčší kúsok popularity. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru a vitamíny B a C. Taktiež je bohatým zdrojom vláknin. Nielen vďaka tomuto zloženiu je vynikajúci na očistu pečene a následne aj celkovo celého organizmu.
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Baklažán si rozdelíme na dve polovičky, nasolíme ich a necháme, aby pustili šťavu. Potom popijú menej oleja a stratia horkosť. Po cca 15 minútach ich osušíme a poukladáme na plech na papier na pečenie. Nožíkom spravíme pozdĺžne zárezy, baklažán potrieme roztlačeným cesnakom (4 ks), posolíme a okoreníme.
  2. Dve stredne veľké papriky si nakrájame na čo najväčšie kúsky, lebo po upečení z nich budeme sťahovať kožu. Papriky posolíme, okoreníme a aj s baklažánom polejeme dostatočným množstvom olivového oleja, aby nám pri pečení nevyschli.
  3. Pečieme na 200 stupňov cca 30-40 minút. Mierne vychladnuté baklažány a papriky (nie úplne) stiahneme z kože (Ja osobne som ich vydlabala lyžicou, bolo to rýchlejšie) a s maslom rozmixujeme na pomazánku. Ochutíme citrónom, soľou, petržlenovou vňaťou a olivovým olejom podľa chuti. Bon appetit.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.