Rodinná kapustnica
Rodinná kapustnica
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kapustnica je jedna z mojich najobľúbenejších polievok (hneď po guláši). Kyslá kapusta je naozaj náš slovenský poklad, je nabitá enzýmami, probiotikami aj vlákninou. Chráni náš organizmus po celú zimu pred bacilmi a vírusmi. Silvestrovská rodinná kapustnica ?Toto je môj recept na odľahčenú, ľahko tráviteľnú, zásaditú, dalo by sa povedať fit kapustnicu vhodnú aj pre najmenšie deti, aj ľudí, ktorí majú zažívacie ťažkosti ? Chutí fantasticky a nezaťaží trávenie, práve naopak. PS: a viete ju aj modifikovať, ak sa neviete vzdať klobásky, uvaríte ju pomimo vo vode, navyše zbavíte tak mastnoty, nakrájate a šupnete do taniera. Takto máte navarené pre celú rodinu, od detí, až po dospelých a všetci budú spokojní ?
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Rodinná kapustnica
Rodinná kapustnica
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kapustnica je jedna z mojich najobľúbenejších polievok (hneď po guláši). Kyslá kapusta je naozaj náš slovenský poklad, je nabitá enzýmami, probiotikami aj vlákninou. Chráni náš organizmus po celú zimu pred bacilmi a vírusmi. Silvestrovská rodinná kapustnica ?Toto je môj recept na odľahčenú, ľahko tráviteľnú, zásaditú, dalo by sa povedať fit kapustnicu vhodnú aj pre najmenšie deti, aj ľudí, ktorí majú zažívacie ťažkosti ? Chutí fantasticky a nezaťaží trávenie, práve naopak. PS: a viete ju aj modifikovať, ak sa neviete vzdať klobásky, uvaríte ju pomimo vo vode, navyše zbavíte tak mastnoty, nakrájate a šupnete do taniera. Takto máte navarené pre celú rodinu, od detí, až po dospelých a všetci budú spokojní ?
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na olivovom oleji orestujeme dosklovita nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Pretlačíme strúčik cesnaku, pridáme drvenú rascu, najemno nastrúhanú mrkvu, kapustu, kurkumu, bobkový list a poriadne premiešame. Pridáme morčacie krky (ak nemáte, môžete nahradiť nadrobno nakrájanými morčacími prsiami, orestujte ich na cibuľke), dolejeme asi tak liter vody, podľa želanej hustoty, a v tlakovom hrnci varíme 25 minút. V klasickom hrnci varíme asi hodinu, pokým nebudú krky mäkké.
  2. Dochutíme mierne soľou, ak je treba, a trochou citrónovej šťavy. Dolejeme ešte prípadne vodou, ak sa vyparí. Na záver môžete dochutiť aj mletou červenou paprikou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.