Červenú cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno a osmahneme na masle v hrnci. Zvykneme cibuľku osoliť, osvedčilo sa mi, že vtedy sa nepripáli.
1 petržlen a pol menšej maslovej tekvice (na cca 1,5-2 litre) si rozmixujeme v mixéri na malé kúsky. Pridáme k cibuli a krátko spolu osmahneme. Pridáme korenie, chilli, 2 bobkové listy a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 10 minút od bodu varu.
Vyberieme bobkáče a zmixujeme na hladký krém. Nastrúhame muškátový oriešok, podľa potreby dosolíme, pridáme trošku masla a citrónovú šťavu. Podávame s tekvicovým olejom a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami. Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.