Zimná antioxi explózia Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.14 You: Hodnotenie receptu | Tlačiť recept | | | |
V zime varím vždy trochu inak, volím inú skladbu surovín. Naše telo potrebuje zahriať, potrebuje dávku antioxidantov a ten správny pomer bielkovín, aby dokázalao „prečkať“ dobu bez slnečnej energie a vitamínov z pôdy. Prečo tieto suroviny : > červená šošovica – zahrieva organizmus > cvikla – tzv. krvavé zlato, vysoké antibiotické a antiseptické úcinky > ovsené vločky – v kombinácii so zeleninou a obilovinou sa menia na dokonalú bielkovinovú náhradu mäsa, plus obsahujú celý rad vitamínov a dokonca kyseliny listovú a pantoténovú > mrkva – vždy ju pridávam do akýchkoľvek rajčinových pokrmov, nakoľko je zásadotvorná a znižuje kyselinotvorné rajčiny. okrem toho znižuje cholesterol, obsahuje celý rad vitámínov a je vhodná pre kojace, nakoľko zvyšuje laktáciu > cesnak – prírodné antibiotikum, vždy ho prihodím > rajčiny – veľká zásobáreň antioxidantov, znižujú cholesterol, obsahujú vysoké percento vitamínu K a sú nizkokalorické. > maslo – na záver, pomáha zelenine, aby dodatočne aktivovala iné vitamíny zo zeleniny
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 5 min. |
Množstvo | Príprava | 4 porcie | 5 min. |
| |