Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 3.69
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou. Keď ju raz vyskúšate, úplne si vás tá chuť podmaní 🙂 Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Fusilli s cuketovým suggom
Fusilli s cuketovým suggom
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 3.69
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca omáčka, plná chuť zeleniny, letných sladkých rajčín, jemne kyselkavá s vôňou bazalky a zjemnená smotanou. Keď ju raz vyskúšate, úplne si vás tá chuť podmaní 🙂 Keď som ju prvýkrát ochutnala u mojej kamarátky Lucky, vedela som, že to bude láska.
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo a poriadne zamiešame, aby sa roztopilo.
  2. Na oleji si osmahneme cibuľku dosklovita, cca 3 minúty. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a 2 minúty prehrejeme, aby sa nám spojili chute. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cuketu, kápiu, bazalku, oregano, korenie a osmahneme.
  3. Medzitým si v mixéri rozmixujeme rajčiny a jabĺčko, kľudne aj so šupami a pridáme k zmesi. Dusíme domäkka. Dochutíme soľou, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, muškátovým orieškom a smotanou. Zredukujeme. Ak je omáčka veľmi riedka, nastrúhame do nej parmezán, alebo na špičku lyžičky zemiakový škrob.
  4. Servírujeme s domácim opečeným špekom a postrúhané parmezánom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Je výborná, keď v nej zostanú kúsky, ale podľa chuti si ju môžete na záver aj úplne rozmixovať. Ak nechcete kombinovať ovocie so zeleninou, vynechajte jabĺčko a pridajte trošku trstinového cukru. Dá sa aj zavariť a je vynikajúca aj na zimu. Otvoríte, prehrejete a máte obed 🙂 Zavárame bez smotany a parmezánu!

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.