Hlivová minestrone
Hlivová minestrone
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Základ každej minestrone je kopec zeleniny, ideálne čo najviac druhov, osmahnutý cesnak, koreniny a krátka úprava. Polievka sa vám odvďačí neskutočne plnou chuťou. Krásne zasýti, keďže zeleniny je viac ako vody a ak pridáte aj strukovinu a obilovinu (také ovsené vločky) máte perfektnú zmes rastlinnej bielkoviny 🙂 Ja som ju povýšila ešte o betaglukán navyše – hlivu. Ak pridáte medvedí cesnak, ktorý je aktuálne v sezóne, úplne si pochutíte :*
Množstvo Príprava
6 porcií 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcií 10 min
Doba varenia
15 min
Hlivová minestrone
Hlivová minestrone
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Základ každej minestrone je kopec zeleniny, ideálne čo najviac druhov, osmahnutý cesnak, koreniny a krátka úprava. Polievka sa vám odvďačí neskutočne plnou chuťou. Krásne zasýti, keďže zeleniny je viac ako vody a ak pridáte aj strukovinu a obilovinu (také ovsené vločky) máte perfektnú zmes rastlinnej bielkoviny 🙂 Ja som ju povýšila ešte o betaglukán navyše – hlivu. Ak pridáte medvedí cesnak, ktorý je aktuálne v sezóne, úplne si pochutíte :*
Množstvo Príprava
6 porcií 10 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 porcií 10 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcií
Postup prípravy
  1. Najprv si dáme do kanvice zovrieť vodu. Pripravíme si zeleninu, nakoľko postup bude rýchly. Každú si pripravte zvlášť, aby mala svoje miesto a nebola zmiešaná. Ošúpeme a nakrájame cesnak na tenké kolieska. Medvedí cesnak a špenát na malé slížiky, Hlivu si omyjeme a nakrájame na malé šlížiky. Kaleráb, batát a cuketu na menšie kocky, mrkvu nastrúhame nahrubo. Rajčiny prekrojíme na trojo.
  2. Na olivovom oleji si asi 10 sekúnd speníme cesnak, Pridáme medvecí cesnak, špenát a ďalších 10 sekúnd rozvoniame. Pridáme hlivu a opekáme cca 1 minútku. Pridáme kalerám, batát a cuketu a ďalšiu minútku restujeme. Pridáme nastrúhanú mrkvu, rajčiny a ďalšiu minútku. Nakoniec pridáme drvenú rascu, kurkumu, červenú šošovicu, zalejeme vodou z kanvice asi tak centimeter nad a necháme bublať a variť presne 13 min.
  3. Do mixéra si vyberieme rajčiny, 3-4 žufanky z polievky a za hrsť čerstvej petrželky a bazalky. Rozmixujeme na hladký krém a pridáme k polievke. Dolejeme podľa potreby horúcou vodou, pridáme kus masla, vyštikáme šťavu z polky citróna a asi 1 čl prípadne viac medu. Dosolíme podľa chuti.
Poznámka k receptu

Ak máte radi výraznejšiu chuť, pridajte na začiatok aj pór prípadne šalotku, mletú červenú papriku a trochu sójovej omáčky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.