Tekvicový guláš
Tekvicový guláš
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Tekvicový guláš
Tekvicový guláš
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.17
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kráľovná zimnej zeleniny je tekvica <3 Obsahuje množstvo živín, vitamínov a navyše neskutočne maslovo chutí :) A ak k nej pridáte šošovicu, polievočka vás zahreje a zasýti. Navyše chutí fantasticky. Budete vylizovať taniere ? Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak vynikajúci.
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
  2. Tekvicu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
  3. Pridáme kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice 1 liter. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Odoberieme dve naberačky a rozmixujeme. Pridáme naspäť do polievky. Potom pridáme premytú červenú šošovicu a varíme ešte 8 min.
  4. Polievku ešte rozriedime vodou, dolejeme do dvoch litrov objemu. Dochutíme soľou, majoránkou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.