Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.05
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Morčacie toliariky s cviklovým čatní
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.05
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept z knihy ✍️ Úžasná kombinácia šťavnatej fašírky s vychutenou cviklovou prílohou. Toto cviklové čatní je u nás veľmi obľúbené, chutí naozaj neskutočne. Roky som nejedávala cviklu, lebo mi nechutila, resp. som ju nevedela poriadne pripraviť a najmä dochutiť. Teraz nechápem, ako som mohla bez tej chuti žiť! Naučím Vás to. Vyskúšate a neobanujete ? A detí dostane do kolien tá farba.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku prekrojíme napoly a osmažíme na oleji cca 2 minútky. Pridáme najemno nasekaný cesnak, cca 2 minútky necháme prehriať, aby sa spojili chute. Pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, rozmixované rajčiny (aj so šupou), drvenú rascu, nakrájanú bazalku, podlejeme trochou vody, aby bola cvikla zaliata, a pod pokrievkou dusíme cca 15 minút, kým nebude cvikla mäkká.
  2. Pokým sa nám dusí čatní, pripravíme si toliariky. Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Naberáme lyžicou zmes, obalíme v pomletým ovsených vločkách, do ktorých sme zamiešali nastrúhaný parmezán, a tvarujeme toliariky – hrubšie fašírky. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany cca 5 minút, respektíve dozlatista.
  3. Keď je cvikla mäkká a voda zredukovaná, nastrúhame do nej parmezán, pridáme asi pol deci až deci mlieka, podľa chuti trošku citrónovej šťavy a soľ. Aby sme mali omáčku kompaktnú, nie vodovú, môžeme pridať asi polovicu čajovej lyžičky zemiakového škrobu, ktorý rozhabarkujeme v pridanom mlieku. A to je celý zázrak. Dobrú chuť :*
Poznámka k receptu

TIP: Cviklu si môžete kúpiť aj predvarenú, v tom prípade vám tepelná úprava čatní zaberie 5 minút. Bude stačiť, keď cviklu len prehrejete.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.