Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je pre naozajstných gurmánov 🙂 chuť pečených paprík je tak delikátna, polievka vďaka nim krémová a zrejúci ovčí syr manchego – dá celej polievke tú správnu bodku 🙂
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Krémová polievka z pečených paprík a syrom Manchego
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Táto polievka je pre naozajstných gurmánov 🙂 chuť pečených paprík je tak delikátna, polievka vďaka nim krémová a zrejúci ovčí syr manchego – dá celej polievke tú správnu bodku 🙂
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Množstvo
2 litre
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Papriky si pozdĺžne prekrojíme na dve polovičky, zbavíme jadrovníkov a dáme na plech s pečiacim papierom šupkou nahor. Paradajky si hore narežeme do kríža a tiež položíme na plech. Dáme na 10-15 min do rúry pod funkciu gril na 220 stupňov. Koža paprík Vám zhorí, nebojte sa toho, je to potrebné, aby sme papriky ošúpali. Plech vyberieme, chvíľku necháme ochladnúť a stiahneme papriku aj rajčiny z kože.
  2. Na masle si speníme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme drvenú rascu, mletú červenú papriku, nakrájané papriky, rajčiny, zemiaky a červenú šošovicu. ochutíme s chilli a necháme variť cca 15 min. Všetko dohladka ponorným mixérom vymixujeme. dochutíme soľou, medom, muškátovým orieškom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou podla chute, troškou masla a podávame s nastrúhaným syrom Manchego (zrejúci ovčí syr) alebo pecorinom (ovčí parmezán). Bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.