BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny

BB cestoviny
BB cestoviny
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spojenie bryndza a brokolica to vám je láska. Že ma to nenapadlo už dávnejšie. Recept opäť taká obedná bleskovka, alebo ako zasýtiť bleskovo hladné brušká večer po celom dni v práci ? Cestovinky má môj drobec vo veľkej obľube, už dopredu vždy viem, že si bude pýtať dupľu a že vylíže tanier. Aj vy máte také "zaručené" jedlá? Cestoviny, ktoré vedia byť aj výživné aj plné bielkovín. Tak si nechajte chutiť.
Množstvo Príprava
3 porcie 5 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 5 min
Doba varenia
10 min
BB cestoviny
BB cestoviny
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 4.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spojenie bryndza a brokolica to vám je láska. Že ma to nenapadlo už dávnejšie. Recept opäť taká obedná bleskovka, alebo ako zasýtiť bleskovo hladné brušká večer po celom dni v práci ? Cestovinky má môj drobec vo veľkej obľube, už dopredu vždy viem, že si bude pýtať dupľu a že vylíže tanier. Aj vy máte také "zaručené" jedlá? Cestoviny, ktoré vedia byť aj výživné aj plné bielkovín. Tak si nechajte chutiť.
Množstvo Príprava
3 porcie 5 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 5 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cestoviny si dáme uvariť do parného hrnca podľa návodu.
  2. Nad cestoviny dáme dierkovaný vrch parného hrnca a dáme doňho upariť porozoberané ružičky brokolice. Pripravia sa súbežne. Milujem môj parný hrniec z hrncoviny, veľmi praktické a zdravé varenie.
  3. Keď sú cestoviny uvarené, trochu vody z nich si odlejeme bokom a zvyšok vylejeme. Do cestovín vhodíme kus masla a osolíme.
  4. Uparenú brokolicu si rozmixujeme s bryndzou, bazalkou, dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Zmiešame s cestovinami a prilejeme trochu vody, ktorú sme si dali bokom, aby boli vláčne. Na vrch struhneme parmezán.
Poznámka k receptu

TIP: Pre malé detičky môžete bryndzu nahradiť aj lučinou, prípadne jej kombináciou. Brokolicu môžete nahradiť hráškom alebo zelenou špargľou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

3 komentáre

  1. Nechápem prečo je to tak dobré 🙂 dokonca aj muž zjedol plný tanier a to mal v pláne si dať mäso. Dva dni dozadu som ich robila prvykrat a dnes som musela opäť.. Dcéra ich ,,dala” aj na obed aj na večeru a s radosťou mi otŕčala prázdnu misku. Ďakujem za jednoduchý skvelý recept !

  2. Tinka, ďakujem za skvelý a rýchly recept, neskutočná dobrota. Ja som použila Lučinu, bryndzu kvôli chorému žlčníku veľmi nemôžem. Odporúčam všetkým, veľmi sme si pochutili. ĎAKUJEM

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.