Úžasné tvarohové pagáčiky

Ako vatička a zvonku chrumkavé

Úžasné tvarohové pagáčiky
Úžasné tvarohové pagáčiky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Úžasné tvarohové pagáčiky
Úžasné tvarohové pagáčiky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: Mini pagáčikov (30 väčších)
Postup prípravy
  1. Pripravíme si kvások - mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
  2. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Pridáme olej, rozmrvíme tvaroh a prilejeme vzídený kvások. Robotom necháme vypracovať jemné cesto. Ak by sa príliš lepilo prisypte trochu múky. Na nádobu dáme kúpaciu čiapku, alebo prehodíme dve utierky a necháme vykysnút 30 až 60 min.
  3. Keď je cesto vykysnuté, zapneme si rúru na 180 stupňov hore a dole. Plytký plech si potrieme olivovým olejom alebo naň položíme papier na pečenie. Cesto vyklopíme z misky a rukami porozťahujeme na plech (nevaľkáme). Hrúbka ani tenká ani hrubá, taká akurát. Formičku trochu prejdeme v oleji a vykrajujeme malé pagáčiky. Vykrajujeme nahusto. Cesto, ktoré zostalo z vykrajovania odstránime, v rukách trochu spracujeme dokopy a odložíme naspäť do misky. Pagáčiky necháme podkysnúť ešte 10-15 min. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom, osolíme a posypeme semiačkami. Dáme piecť do rúry na cca 15 min, resp. pokým syr zozlatne.
  4. Medzitým si spracujeme cesto, ktoré nám zostalo, opäť ten istý postup.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 7 Hodnotenie: 4.57 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

9 komentárov

  1. Napecene, postup sedi, dobre vykyslo ale sklamala ma chut pagacikov. Taka kyslasta, bude to asi tou zdravou mukou, detom to uz pocas pecenia smrdelo.

    fotka je asi krajsia ako moj vysledok:(

  2. Prosim Vas, nemate nahodou aj postup, ak by som pouzila suche drozdie? Cerstve nezozeniem. Dakujem.

  3. Teraz som dorobila, sú fakt úžasné..dakujem za receptík

  4. Dnes som ich robila, len som recept prerobila na kváskový, su perfektne. Dakujem za inspiraciu ☺️

  5. Aj ja som ich skusala, ale asi som niekde urobila chybu, lebo vobec neboli makkucke….praveze hned stvrdli…..

  6. Aj ja som ich robila. Cesto pekne vykyslo, aj pagaciky podkysli, ale po upeceni boli “placky”, tvrdsie. Neviem,kde som urobila chybu.

  7. Sú super ☺️ momentálne však mám len jemný tvaroh rozotierateľný, môžem použiť do cesta aj taký? Vopred ďakujem za odpoveď 👍

  8. Za mňa škoda surovín 🙁 čakala som asi veľa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.