Domov / Recipe / Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto

Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto

chuť, ktorá vás vynesie do výšin <3

Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou a cuketové pšenoto
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Ako sa z diétneho a zdravého jedla dá dosiahnuť dokonalý gurmánsky vrchol. Som sa miestami pristihla, že snáď ani nedýcham 😀 budete ho milovať..bezhranične 🙂 Šťavnatá treska na kari s maslovo-citrónovou omáčkou chutí fenomenálne 🙂 k tomu vynikajúce maslové pšenoto s cuketou a hráškom..och, ódu by som napísala..
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcie
Units:
Instructions
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji cca 2 minútky. Cesnak si pokrájame na tenké plátky a pridáme k restovanej cibuľke na pol minútky. Cuketu aj so šupou si nakrájame nadrobno a pridáme k restovanej zelenine. Necháme spojiť cca minútku. Pšeno si medzitým poriadne premyjeme dva-trikrát pod teplou vodou, zbaví sa tak horkosti a pridáme k restovanej zelenine. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou a zalejeme vriacou vodou z kanvice teste nad, nie viac. Varíme pod pokrievkou na malom ohni max 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.
  2. Medzitým si pripravíme rybku. Umytú a osušenú rybku poriadne pokvapkáme citrónom a posypeme indickým korením - to moje sa skladá z kurkumy, horčičných semien, sušenej cibule, koriandru, zázvoru, korenia, cayen, rasci a kari - ale môžete pridať to svoje. Na panvicu dáme olivový olej, rozhorúčime a opečieme rybku tri minútky z každej strany. Najprv kožou dole a potom druhú stranu. Pred koncom vyžmýkame asi polku citróna a pridáme kusisko masla. Necháme spojiť, vypneme a vhodíme za hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  3. Pred koncom dve minútky vhodíme do pšenota hrsť hrášku, aby sa trochu sparil. Potom vypnete, vhodíme kus masla a soli, zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte minútku dve dôjsť.
  4. Podávame s nastrúhaným parmezán a cez rybku prelejeme omáčku <3
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka

štavnatá, chutná a diétna Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka Votes: …

Jeden komentár

  1. Tinka, to pseno staci naozaj tak kratko? Mne sa zda dost tvrde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *