Medové guľky „ála“ Marlenka

sladké pokušenie

Medové guľky "ála" Marlenka
Medové guľky "ála" Marlenka
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný spôsob, ako zrecyklovať vianočné medovníčky, ktorých sú už všetci prejedení. Urobiť si ich môžete aj len tak 🙂 Chutia výborne, sú vláčne, nepresladené, bez kondenzovaného mlieka, plné zdravých surovín. Ideálna sladkosť pre vás a vaše deti.
Množstvo Príprava
30 ks 20
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
30 ks 20
Doba varenia
5 min
Medové guľky "ála" Marlenka
Medové guľky "ála" Marlenka
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.07
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný spôsob, ako zrecyklovať vianočné medovníčky, ktorých sú už všetci prejedení. Urobiť si ich môžete aj len tak 🙂 Chutia výborne, sú vláčne, nepresladené, bez kondenzovaného mlieka, plné zdravých surovín. Ideálna sladkosť pre vás a vaše deti.
Množstvo Príprava
30 ks 20
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
30 ks 20
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Najprv si uvaríme puding. 1/2 mlieka dáme do hrnca zovrieť a druhú spolu s práškom pudingu rozmiešame dohladka, aby neboli hrudky. Do zovretého mlieka pridáme pudingovú časť a miešame, až pokým nezhustne. Dáme nabok, alebo do vodného kúpeľa na chvíľu vychladnúť.
  2. Medzitým si pomelieme medovníčky (môžete dať aj ozdobené) a orechy dokopy. Rozpustíme maslo a spolu s medom a džemom pridáme k pomletej suchej zmesi. Pridáme aj puding a poriadne zamiešame. Ak je zmes veľmi riedka, pridáme ešte trochu medovníčkov, ak veľmi sypká, pridáme ešte džem.
  3. Zo zmesi si odštipujeme a v rukách ugúľame guľky. Medovníčky aj orechy na posypanie si spolu pomelieme na trochu hrubšie a obalíme v nich guličky.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte napečené medovníčky, môžete použiť aj medové pláty (napríklad z môjho receptu na medovú tortu) alebo kúpiť maslové keksy a pridať perníkové korenie. Guľky môžete robiť aj dvojfarebné, do 1/3 cesta pridáte kakao, urobíte guľku a dáte ju do stredu nekakaovej guľky, zaviniete a zgúľate. Ak ich chcete mať šťavnatejšie, dovnútra môžete pridať aj hustý džem, alebo hustý uvarený puding. Do hotovej guľky môžete urobiť zhora dierku a tú naplniť džemom, pudingom, alebo vpichnúť mandľu. Ak sa vám cesto pri robení guliek začne lepiť, dajte ho na chvíľku do chladničky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 7 Hodnotenie: …

7 komentárov

  1. Dobrý deň,

    Chcela by som skúsiť urobiť tieto guľky,len mi nesedí množstvo mlieka v recepte. Je tam písané 150 ml a v rozpise je pol litra mlieka. Z akého množstva mám urobiť ten puding? Aby som to nemala potom riedke.
    Ďakujem za odpoveď

  2. Dnes som robila a sú super

  3. Dobrý deň, prosím Vás, koľko dní vydrzia guľky dobre? Chcem urobiť na Vianoce, tak ci sa dajú aj par dni pred stedrym dňom uz urobiť alebo treba tesne pred sviatkami. Ďakujem:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.