Domov / Recept / Bleskové lístkové cesto

Bleskové lístkové cesto

zdravé, domáce, chrumkavé

Bleskové lístkové cesto
Bleskové lístkové cesto
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bleskové, domáce, univerzálne lístkové cesto, ktoré netreba xykrát zdĺhalo prekladať či čakať naň. Pripravené ho máte tak za 10 minút k okamžitému použitiu. Je úžasné chrumkavé a pritom nie je až tak mastné. S dávkou celozrnnej múky zdravšie a bohaté na bielkoviny. Použiteľné na slano aj na sladko. Milujem si to v kuchyni zľahčovať.
Množstvo Príprava
2 lístkové cestá 10 min
Množstvo Príprava
2 lístkové cestá 10 min
Bleskové lístkové cesto
Bleskové lístkové cesto
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.24
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bleskové, domáce, univerzálne lístkové cesto, ktoré netreba xykrát zdĺhalo prekladať či čakať naň. Pripravené ho máte tak za 10 minút k okamžitému použitiu. Je úžasné chrumkavé a pritom nie je až tak mastné. S dávkou celozrnnej múky zdravšie a bohaté na bielkoviny. Použiteľné na slano aj na sladko. Milujem si to v kuchyni zľahčovať.
Množstvo Príprava
2 lístkové cestá 10 min
Množstvo Príprava
2 lístkové cestá 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: lístkové cestá
Postup prípravy
  1. Maslo nemusí mať izbovú teplotu, zoberieme ho rovno z chladničky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Takto ušetríme čas. Pridáme lučinu, navážime múky, pridáme štipku soli a rukami spracujeme v cesto.
  2. Cesto nemusíme nijako špeciálne skladať, bude mať aj tak krásne vrstvy. Ak však chceme, môžeme si ho rozvalkať, zložiť napoly, opäť napoly a zo strán dovnútra, až dostanete kocku.
  3. S cestom môžeme pracovať okamžite, alebo ho dáme do chladničky na chvíľku odstáť. Cesto je dobré podsýpať múkou, aby sa nelepilo. Sú z neho výborné taštičky nasladko aj naslano, pizza slimáčiky aj pagáčiky.
    S cestom môžeme pracovať okamžite, alebo ho dáme do chladničky na chvíľku odstáť. Cesto je dobré podsýpať múkou, aby sa nelepilo. Sú z neho výborné taštičky nasladko aj naslano, pizza slimáčiky aj pagáčiky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč

úžasne šťavnatý tvaroháčik Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 3.6 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Jeden komentár

  1. Tinka mozem pridat namiesto Luciny biely jogurt?Vdaka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.