fantastické mäsko z pekáča
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo | Príprava |
5 porcie | 10 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
3 - 3,5 hodín | 12 hodín |
|
|
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
|
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Mäsko si pred pečením pripravíme do marinády a necháme odstáť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Mäsko potrieme poriadne dijon horčicou. Všetky ostatné koreniny si zmiešame dokopy a vtrieme do mäska na horčicu. Nebojíme sa toho a poriadne to rukou vmasírujeme. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme marinovať do chladničky.
- Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov režim hore a dole. Ventilátor nepoužívame, aby sa nevysušilo. Mäsko preložíme do janskej alebo inej zapekacej misky s vekom. Marináda, ktorá sa nám nalepila na misku - nalejeme do nej 2 deci vody, vínko, pomiešame a podlejeme mäsko. Cibuľku si ošúpeme a prekrojíme napoly a opäť na štvrtinky, a dáme okolo mäska do misky. Zakryjeme vekom a necháme piecť 3 hodiny.
- Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
- Podávame len tak s chlebíkom a šalátikom, alebo do domácich hamburgerových žemlí podľa tohto receptu: žemličky Výborne bude chutiť aj v pite s coleslaw šalátom: pita s coleslaw
- Ak máte veľa výpeku, môžete ho preliať do hrnca, pridať zelené korenie a zahustiť 1 čl škrobu do trošku vody a do omáčky. Vznikne vám tak omáčka zo zelenéhi korenia.
Poznámka k receptu
TIP: Mäsko môžete upiecť aj bravčovú krkovičku, alebo morčacie stehno. Ak použijeme väčší kúsok mäsa, pečieme o pol hodiny dlhšie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobrý deň Tinka, vyzerá to úžasne chcem sa len poradiť manžel miluje trhanie mäsko a plánujem mu ho spraviť na oslavu.. Lenže potrebujem tak z 2 kg mäska cca.. Ten čas pečenia sa potom ako predlžuje? Keď je z 3 dávok tak budem piecť 9 hodín? 😶 Ďakujem 🙂
Barborka myslim si, ze bude stacit tak 4 hodiny. Lebo ono nejde do vysky ale do sirky to masko, cize bude ho na pekaci viac na sirku, ak take kupite to bude super.
Ďakujem ďakujem! odvtedy sme ho robili už tri krát a je to obľúbená šmakocinka ako vravíme.. Tentorok aj na Veľkú noc miesto údeného ale pre istotu zo 4kg 👍 ste vážne super a vaše recepty nemajú chybu 💕
Skvelé, toto jedlo určite urobím. Manžel miluje ťahané bravčové 🙂
Nedalo by sa v popise receptu použiť ešte viac zdrobnenín?
Asi nedalo rovnako ako ste si vy nemohli odpustit komentar
Robievam toto masicko v Remoske🔝👌👍, tam sa nielej vynikajuco do makkucka upecie, ale je fantasticky aj stavnate, nevysusi sa👌💯🔝… Proste Nebicko v papulke😋
Dobrý deň, celý ten proces robíte v remoske? Lebo v tomto recepte je že sa pečie 3 hodiny a potom sa potrha a pečie ešte 20min
Mäsko vyzerá veľmi dobre. Trošku mi v recepte pri popise marinády chýba, koľko čl korenín ste dávali na danú gramáž mäsa. My sme dali od oka (podľa chuti), tak sa uvidí.
Vyzerá to chutne, je tak ťažké stať sa vegetariánom, keď vidím takéto pochúťky
Ja som akurat vcera robila 6,5 kg z bravcoveho pliecka a na 180 c teplovzdusnom piekla 5 hodin na pekaci som asi kazdu hodinu pretacala a ta chut bola bozska
uz sa to pecie…. dam potom vediet ake to bolo…
DELO, DELO DELO!!!!! to nemozes prestat jest! milujem!