Pulled pork sandwich with brioche buns and pickles

Šťavnaté trhané mäsko alá „pulled pork“

fantastické mäsko z pekáča

Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Šťavnaté trhané mäsko alá "pulled pork"
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte pulled pork? Alebo po našom trhané mäsko? Je to pomaly pečené, šťavnaté a vychutené bravčové mäsko, ktoré sa tak úžasne až rozpadáva, že ho natrháte vidličkou. Najradšej ho mám aj s omáčkou v domácom hamburgeri, ale výborne chutí aj len tak s chlebíkom a šalátom. Kéd nerátame pečenie, príprava vám zaberie tak 15 minút a takéto recepty ja milujem.
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Množstvo Príprava
5 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
3 - 3,5 hodín 12 hodín
Postup prípravy
  1. Mäsko si pred pečením pripravíme do marinády a necháme odstáť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc. Mäsko potrieme poriadne dijon horčicou. Všetky ostatné koreniny si zmiešame dokopy a vtrieme do mäska na horčicu. Nebojíme sa toho a poriadne to rukou vmasírujeme. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme marinovať do chladničky.
  2. Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov režim hore a dole. Ventilátor nepoužívame, aby sa nevysušilo. Mäsko preložíme do janskej alebo inej zapekacej misky s vekom. Marináda, ktorá sa nám nalepila na misku - nalejeme do nej 2 deci vody, vínko, pomiešame a podlejeme mäsko. Cibuľku si ošúpeme a prekrojíme napoly a opäť na štvrtinky, a dáme okolo mäska do misky. Zakryjeme vekom a necháme piecť 3 hodiny.
  3. Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
    Upečené mäsko vyberieme z rúry, šťavu aj s cibuľkou zlejeme a rozmixujeme. Mäsko vidličkou potrháme, bude sa krásne oddeľovať, polejeme rozmixovanou šťavičkou a dáme ešte zapiecť na 20 minút odokryté.
  4. Podávame len tak s chlebíkom a šalátikom, alebo do domácich hamburgerových žemlí podľa tohto receptu: žemličky Výborne bude chutiť aj v pite s coleslaw šalátom: pita s coleslaw
  5. Ak máte veľa výpeku, môžete ho preliať do hrnca, pridať zelené korenie a zahustiť 1 čl škrobu do trošku vody a do omáčky. Vznikne vám tak omáčka zo zelenéhi korenia.
Poznámka k receptu

TIP: Mäsko môžete upiecť aj bravčovú krkovičku, alebo morčacie stehno. Ak použijeme väčší kúsok mäsa, pečieme o pol hodiny dlhšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 3.8 You: Hodnotenie …

7 komentárov

  1. Dobrý deň Tinka, vyzerá to úžasne chcem sa len poradiť manžel miluje trhanie mäsko a plánujem mu ho spraviť na oslavu.. Lenže potrebujem tak z 2 kg mäska cca.. Ten čas pečenia sa potom ako predlžuje? Keď je z 3 dávok tak budem piecť 9 hodín? 😶 Ďakujem 🙂

    • Barborka myslim si, ze bude stacit tak 4 hodiny. Lebo ono nejde do vysky ale do sirky to masko, cize bude ho na pekaci viac na sirku, ak take kupite to bude super.

      • Ďakujem ďakujem! odvtedy sme ho robili už tri krát a je to obľúbená šmakocinka ako vravíme.. Tentorok aj na Veľkú noc miesto údeného ale pre istotu zo 4kg 👍 ste vážne super a vaše recepty nemajú chybu 💕

  2. Skvelé, toto jedlo určite urobím. Manžel miluje ťahané bravčové 🙂

  3. Nedalo by sa v popise receptu použiť ešte viac zdrobnenín?

  4. Robievam toto masicko v Remoske🔝👌👍, tam sa nielej vynikajuco do makkucka upecie, ale je fantasticky aj stavnate, nevysusi sa👌💯🔝… Proste Nebicko v papulke😋

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.