Koláčik ako obláčik

Najjemnejšia piškóta na svete

Koláčik ako obláčik
Koláčik ako obláčik
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 15 min
Doba varenia
20 min
Koláčik ako obláčik
Koláčik ako obláčik
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 15 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Celé vajcia pokojne rovno z chladničky dáme šľahať s cukrom na 10 minút.
  2. Medzitým si v jednej miske zmiešame suroviny na tvarohovú a v druhej na ovocnú posýpku. Múku aj prášok do pečiva dáme do misky a ručne prevzdušníme metličkou na šľahanie. Tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  3. Keď už máme z vajíčok penu, znížime otáčky a pomaly prilievame šľahačkovú smotanu. Pomaly metličkou pridávame aj múku s práškom do pečiva. Každá múka saje inak, preto vždy sledujeme konzistenciu cesta. Mala by byť ani hustá ani riedka, cesto pomaly stekajúce po špatule.
  4. Cesto vylejeme do tortovej formy, posypeme tvarohovou posýpkou a následne ovocnou posýpkou. Dáme piecť do rúry na 160 -170 stupňov teplovzduch cca 20 minút.
Poznámka k receptu

TIP: Špaldovú múku môžete zameniť za 200g pšeničnej. Bezfosfátový prášok do pečiva je vínny kameň, je ho možné kúpiť v reťazcoch od Dr. Oetker taký zelený sáčok, alebo v drogérii DM. Pudingový prášok v recepte môžete nahradiť škrobom. Vrch koláčika môžete ešte posypať aj pomletými orechmi s cukrom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá jablková roláda

Blesková a nadýchaná Šťavnatá jablková roláda Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 4.4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

3 komentáre

  1. dobry den Tinka, no mne sa to vobec nepodarilo 🙁 a to som sa tak tesila ze je to celkom jednoduche. po 20 minutach to nebolo upecene, po 40tich stred uplne riedky, po hodine sa to trosku dopieklo ale bolo to zvonku vyschnute a zvnutra take mokre. jedine co som dala inak je miesto slahackovej smotany 10%tnu na varenie a miesto pudingoveho prasku zlaty klas. a forma 23cm. myslite ze v tom som spravila chybu ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.