Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Tento koláčik pečiem posledné týždne stále 😍 Milujeme ho. Nazvala som ho koláčik obláčik, pretože má najjemnejšiu piškótu na svete 😍 Striedka je nadýchaná a jemná ako pavučinka, úplne sa rozplýva na jazyku 😍 Vďaka tvarohu a ovociu je vláčny a šťavnatý. Pripravený ho máte za pár minút, zo surovín, ktoré máte doma 😉 Vyskúšajte, už ho neprestanete piecť 😍
Celé vajcia pokojne rovno z chladničky dáme šľahať s cukrom na 10 minút.
Medzitým si v jednej miske zmiešame suroviny na tvarohovú a v druhej na ovocnú posýpku. Múku aj prášok do pečiva dáme do misky a ručne prevzdušníme metličkou na šľahanie. Tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Keď už máme z vajíčok penu, znížime otáčky a pomaly prilievame šľahačkovú smotanu. Pomaly metličkou pridávame aj múku s práškom do pečiva. Každá múka saje inak, preto vždy sledujeme konzistenciu cesta. Mala by byť ani hustá ani riedka, cesto pomaly stekajúce po špatule.
Cesto vylejeme do tortovej formy, posypeme tvarohovou posýpkou a následne ovocnou posýpkou. Dáme piecť do rúry na 160 -170 stupňov teplovzduch cca 20 minút.
Poznámka k receptu
TIP: Špaldovú múku môžete zameniť za 200g pšeničnej. Bezfosfátový prášok do pečiva je vínny kameň, je ho možné kúpiť v reťazcoch od Dr. Oetker taký zelený sáčok, alebo v drogérii DM. Pudingový prášok v recepte môžete nahradiť škrobom. Vrch koláčika môžete ešte posypať aj pomletými orechmi s cukrom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
dobry den Tinka, no mne sa to vobec nepodarilo 🙁 a to som sa tak tesila ze je to celkom jednoduche. po 20 minutach to nebolo upecene, po 40tich stred uplne riedky, po hodine sa to trosku dopieklo ale bolo to zvonku vyschnute a zvnutra take mokre. jedine co som dala inak je miesto slahackovej smotany 10%tnu na varenie a miesto pudingoveho prasku zlaty klas. a forma 23cm. myslite ze v tom som spravila chybu ?
Piekla som 50 min, 23cm forma. Fantastický 😊 hneď sa zjedol. Odporúčam neotvárať rúru. Mne sa začal krásne dvíhať asi až po 40 minútach pečenia (180st, teplovzduch)
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
dobry den Tinka, no mne sa to vobec nepodarilo 🙁 a to som sa tak tesila ze je to celkom jednoduche. po 20 minutach to nebolo upecene, po 40tich stred uplne riedky, po hodine sa to trosku dopieklo ale bolo to zvonku vyschnute a zvnutra take mokre. jedine co som dala inak je miesto slahackovej smotany 10%tnu na varenie a miesto pudingoveho prasku zlaty klas. a forma 23cm. myslite ze v tom som spravila chybu ?
Ani mne vobec nevysiel ako je v popise, a to som robila podla receptu
Piekla som 50 min, 23cm forma. Fantastický 😊 hneď sa zjedol. Odporúčam neotvárať rúru. Mne sa začal krásne dvíhať asi až po 40 minútach pečenia (180st, teplovzduch)