Šťavnaté plnené kuracie závitky s brokolicou

Recept pre celú rodinu

Šťavnaté plnené kuracie závitky s brokolicou
Šťavnaté plnené kuracie závitky s brokolicou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.53
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neviem prečo ma toto nenapadlo už dávno. Dokonalá symfónia chutí. Zapekané vykostené kuracie stehná plnené brokolicou a mozarellou obalené v chrumkavej dijon kruste (geniálna) v smotanovo-parmezánovej omáčke. Úplná dokonalosť chutí a šťavnaté och.
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Šťavnaté plnené kuracie závitky s brokolicou
Šťavnaté plnené kuracie závitky s brokolicou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.53
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neviem prečo ma toto nenapadlo už dávno. Dokonalá symfónia chutí. Zapekané vykostené kuracie stehná plnené brokolicou a mozarellou obalené v chrumkavej dijon kruste (geniálna) v smotanovo-parmezánovej omáčke. Úplná dokonalosť chutí a šťavnaté och.
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 160-170 stupňov režim hore a dole.
  2. Pripravíme si plnku: brokolicu umyjeme, nožom nakrájame na malé kúsky a dáme do misky. Nastrúhame k nej nahrubo mozarellu. Pridáme 1 PL dijon horčice a zamiešame. Plnku máme hotovú.
  3. Pripravíme si zmes na obalovanie: trochu múky, soľ, mletú červenú papriku a kurkumu zamiešame.
  4. Kuracie stehná položíme vrchnou časťou na podložku a z vnútornej strany naklepeme. Ak sú po vyklepaní moc veľké, prerežeme ich napoly, menšie kúsky sú chutnejšie. Vnútornú stranu vyklepaných stehien osolíme a pridáme asi 1 PL plnky, podľa veľkosti stehna. Rozdeľte si ju tak, aby vyšla na všetky. Naplnené stehno zavinieme, ak by vám nedržalo dobre, prichyťte ho špáratkom. Stehno potrieme dijon hirčucou a obalíme v múčnej zmesi a odložíme zatiaľ na tanier. Takto spravíme všetky stehná.
    Kuracie stehná položíme vrchnou časťou na podložku a z vnútornej strany naklepeme. Ak sú po vyklepaní moc veľké, prerežeme ich napoly, menšie kúsky sú chutnejšie. Vnútornú stranu vyklepaných stehien osolíme a pridáme asi 1 PL plnky, podľa veľkosti stehna. Rozdeľte si ju tak, aby vyšla na všetky. Naplnené stehno zavinieme, ak by vám nedržalo dobre, prichyťte ho špáratkom. Stehno potrieme dijon hirčucou a obalíme v múčnej zmesi a odložíme zatiaľ na tanier. Takto spravíme všetky stehná.
  5. Do panvice dáme olivový olej a necháme ju rozhorúčiť. Opečieme na nej stehná z každej strany cca 2 minútky. Osmahnuté stehná preložíme do zapekacej misky.
    Do panvice dáme olivový olej a necháme ju rozhorúčiť. Opečieme na nej stehná z každej strany cca 2 minútky. Osmahnuté stehná preložíme do zapekacej misky.
  6. Medzitým si pripravíme zálievku na stehná: šľahačkovú smotanu dáme do misky, nastrúhame do nej najemno 1/2 mrkvy aj kúsok parmezánu, osolíme a vysypeme zmes na obaľovanie, ktorá ná zostala. Zamiešame a vylejeme rovnomerne pomedzi stehná. Dáme zapiecť na 15 minút.
    Medzitým si pripravíme zálievku na stehná: šľahačkovú smotanu dáme do misky, nastrúhame do nej najemno 1/2 mrkvy aj kúsok parmezánu, osolíme a vysypeme zmes na obaľovanie, ktorá ná zostala. Zamiešame a vylejeme rovnomerne pomedzi stehná. Dáme zapiecť na 15 minút.
  7. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zvyšok mrkvy nastrúhame nahrubo k zemiakom, zalejeme vodou a od bodu varu varíme 10 min. Vodu zlejeme, vhodíme kus masla, osolíme a zamiešame.
  8. Na každé kuracie stehno nastrúhame parmezán a necháme ešte 5 min zapiecť.
  9. Podávame a kyslou kapustou alebo šalátom.
    Podávame a kyslou kapustou alebo šalátom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Mňam, neskutočne dobreee, doma som nemala brokolicu, tak miesto nej som nastruhala k mozzarele cuketu akoze mnaaaaam

  2. Toto bolo ozaj výborne! A budem to musieť ešte zopakovat. Aj keď teda casovo kúsok náročnejšie kvôli baleniu kapsiciek.
    Smotanu som pouzila pol na pol 30% a 12% , nastruhala som viac mrkvy, po upečeni z toho ustala hustejšia masa, ktorá je veľmi veľmi chutná. Deťom dokonca chuti viac ako maso samotné 😄

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.