Domov / Recipe / Orechovo-tvarohová bábovka s čoko kúskami

Orechovo-tvarohová bábovka s čoko kúskami

expresná, zdravé suroviny a vynikajúca chuť 🙂

Orechovo-tvarohová bábovka s čoko kúskami
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keď mi môj manžel, ktorý nemá rád bábovky povie, že tá bábovka je neskutočná 😍, tak moje vnútorné kuchárske ja okamžite začalo skákať trojité saltá 😁 Aj dve návštevy si pochvaľovali 😊 Nuž povedzte, čo je viac ako pocit, keď vidíte, že druhým chutí a láska z vašich rúk sa premieňa na úsmev na tvárach a ochkanie ❤️ Navyše, expresne rýchla, samé zdravé suroviny, z jednej misky a teda chutí vynikajúco 😉 PS: vnútri je véééľa čokolády 😋
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Orechovo-tvarohová bábovka s čoko kúskami
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keď mi môj manžel, ktorý nemá rád bábovky povie, že tá bábovka je neskutočná 😍, tak moje vnútorné kuchárske ja okamžite začalo skákať trojité saltá 😁 Aj dve návštevy si pochvaľovali 😊 Nuž povedzte, čo je viac ako pocit, keď vidíte, že druhým chutí a láska z vašich rúk sa premieňa na úsmev na tvárach a ochkanie ❤️ Navyše, expresne rýchla, samé zdravé suroviny, z jednej misky a teda chutí vynikajúco 😉 PS: vnútri je véééľa čokolády 😋
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Do robota si dáme 3 celé vajcia, trstinový cukor a necháme šlahať 10 min do riadnej hustej peny. Medzitým si zmiešame múky, orechy a prášok do pečiva. Čokoládu si nožom pokrájame/nasekáme na menšie kúsky.
  3. Do vyšľahaných vajec prilejeme šlahačkovú smotanu, rozmrvíme rukami tvaroh, pridáme čokoládu, hrozienka a prisypeme múku. Necháme minútku zapracovať.
  4. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Masu nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Vyberieme z rúry a necháme aspoň 15 až 30 minút postáť až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame. Vynikajúca je s maslom <3 Čokoládu s kokosovým olej rozpustíme nad parou a pofŕkame ňou bábovku. Posypeme orechami.
Recipe Notes

TIP : Ak máte radi tvaroh, môžete ho pridať aj celý a ubrať z čokolády.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Medový perník od Nigelly

ten pravý čokoládový zimný koláčik 🙂 Medový perník od Nigelly Votes: 13 Rating: 3.15 You: …

14 komentárov

  1. Tinka ak nemozem orechy, dam viac muky alebo jednoducho vynecham a cesto bude rovnake?

  2. Môžem použiť aj kokosový olej na vymastenie? Klasický olej neviem používať, vždy sa mi potom múka vo forme zgučí (asi ho dávam veľa).

  3. Prosím vás, koľko gramov je “pol vaničky” tvarohu? Žijem v zahraničí a nemám poňatie o slovenských “kelinkoch a vaničkach”
    Ďakujem!

    • Ja by som tam dala 250g, veď sa volá orechovo tvarohova. Keby tam má ísť len polka z 250g kocky, tak by som to slovo tvaroh vobec nepoužíla v názve receptu. Jednoduchšie by to bolo dať tam presnú gramaz a nie sa takto baviť v hádankach..

      • lubka, pisem na konci receptu, ze ak ma niekto rad tvarohovejsiu chut, kludne moze pridat cely tvaroh…sama pisete, kolko ma kocka, takze sa vobec nebavime v hadankach 🙂 verim, ze mne ako autorke doprajete tu “moc” pomenovat recept podla seba..ak sa vam nepaci to pomenovanie, mozete si ho aj vy podla seba pomenovat. myslim , ze nazov ma obsahovat hlavne suroviny, tie aj obsahuje, nikoho nezavadzam..aj tak gro je to, aby recept chutil a to podla tisicov komentarov a sprav, ktore som dostala, tak splnil ucel..verim, ze aj vas oslovi a bude vam chutit rovnako ako ostatnym.

    • mila veronia, klasika je dana myslim v kazdej krajine 250 gramov. verim, ze tato informacia pomohla 🙂 vzdy ked spisujem recept, pisem ho podla seba a toho, co je v nasej krajine bezne. dakujem za priazen a pozdravujem do sveta :*

  4. Maslo alebo olej nechyba v recepte…?

  5. Do ako velkej formy PLS? Dakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *