Domov / Recept / Zemiakové langoše

Zemiakové langoše

nadýchané, poctivé zemiakové a zdravšie 🙂

Zemiakové langoše
Zemiakové langoše
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku ? Mám z toho takú radosť ? Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť ? Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky ? Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde ?Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia ?
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Zemiakové langoše
Zemiakové langoše
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.22
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku ? Mám z toho takú radosť ? Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť ? Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky ? Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde ?Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia ?
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Najprv si pod vodou umyjeme zemiaky a dáme ich v šupke v celku variť domäkka. Trvá to 30-45 minút, podľa veľkosti zemiakov. Zemiaky scedíme a dáme ich vychladnúť najrýchlejšie von, alebo do chladničky.
  2. Pripravíme si kvások - mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
  3. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou poriadne dokola premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k múke a spolu s olejom. Vlejeme vzídený kvások a zamiešame vareškou. Necháme postáť 10 minút, aby sa nám suroviny prepojili a ručne cesto zapracujeme do bochníka. Cesto sa bude lepiť, nepodsypaváme, naolejujeme si ruky. Celú dobu, čo budeme pracovať s múkou, budeme používať olej. Cesto prikryjeme dvomi utierkami a necháme vykysnúť pol až hodinu, závisí od teploty, ktorú máte doma. Cesto narastie trojnásobne.
  4. Ruky si trochu naolejujeme, odtŕhame z cesta a rukami porozťahujeme na tenko tak, že okraje zostanú trochu hrubšie a stred je tenký. Do panvice nalejeme trochu olivového oleja a opečieme z oboch strán dozlatova. Krásne sa napuchnú. Nepoužité cesto dajte do sáčku a takto vydrží v chladničke aj dva dni. Kedykoľvek vytiahnete a opečiete čerstvé.
Poznámka k receptu

TIP: Z tohto istého cesta si môžete pripraviť aj zemiakové pagáčiky, recept nájdete tu na stránke.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Podpecník s nivou a medvedím cesnakom

neskutočne chrumkavý a hebký Podpecník s nivou a medvedím cesnakom Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 3.63 You: …

Jeden komentár

  1. Mňam lepsie som nejedla, su skvele 🙂
    Na vrch som si urobila s kvapkou olivového oleja+pretlačený cesnak s bazalkou…. Jedna skvelá vec 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *