Zemiakové langoše

nadýchané, poctivé zemiakové a zdravšie 🙂

Zemiakové langoše
Zemiakové langoše
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku. Mám z toho takú radosť. Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť. Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky. Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde. Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia.
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Zemiakové langoše
Zemiakové langoše
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zemiakové pagáčiky - pampúšiky ste si okamžite obľúbili a mizli z vášho plechu rýchlosťou blesku. Mám z toho takú radosť. Z toho istého cesta som pripravila aj langoše, jemnučké s plnou chuťou zemiakov v ceste spraví dokonalú chuť. Ešte sú aj zdravšie, pretože sa nevyprážajú, len na minime oleja opekajú aj napriek tomu sú ako pampúšiky. Len som zabudla orátať, koľko ich z cesta vyjde. Dáte mi vedieť? Tak nech vám chutia.
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Príprava
20 min
Čas na oddych počas varenia
30-60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Najprv si pod vodou umyjeme zemiaky a dáme ich v šupke v celku variť domäkka. Trvá to 30-45 minút, podľa veľkosti zemiakov. Zemiaky scedíme a dáme ich vychladnúť najrýchlejšie von, alebo do chladničky.
  2. Pripravíme si kvások - mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
  3. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou poriadne dokola premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k múke a spolu s olejom. Vlejeme vzídený kvások a zamiešame vareškou. Necháme postáť 10 minút, aby sa nám suroviny prepojili a ručne cesto zapracujeme do bochníka. Cesto sa bude lepiť, nepodsypaváme, naolejujeme si ruky. Celú dobu, čo budeme pracovať s múkou, budeme používať olej. Cesto prikryjeme dvomi utierkami a necháme vykysnúť pol až hodinu, závisí od teploty, ktorú máte doma. Cesto narastie trojnásobne.
  4. Ruky si trochu naolejujeme, odtŕhame z cesta a rukami porozťahujeme na tenko tak, že okraje zostanú trochu hrubšie a stred je tenký. Do panvice nalejeme trochu olivového oleja a opečieme z oboch strán dozlatova. Krásne sa napuchnú. Nepoužité cesto dajte do sáčku a takto vydrží v chladničke aj dva dni. Kedykoľvek vytiahnete a opečiete čerstvé.
Poznámka k receptu

TIP: Z tohto istého cesta si môžete pripraviť aj zemiakové pagáčiky, recept nájdete tu na stránke.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

5 komentárov

  1. Mňam lepsie som nejedla, su skvele 🙂
    Na vrch som si urobila s kvapkou olivového oleja+pretlačený cesnak s bazalkou…. Jedna skvelá vec 😉

  2. Uzasne langose, uz budem robit len tieto! Uplne lahodne a nevieme sa ich dojest. Perfektne, že sa to tolko nesmazi, staci len kusok olivovehon oleja. Od vas Tinka varim casto a rada a dakujem za vase uzasne recepty.

  3. Dobrý deň, môžem vedieť, koľko ich bude z tejto dávky, ďakujem.

  4. mnam výborné vyšlo mi 5 kúskov takže nabuduce s dvojitej davky

  5. výborne langoše vždy robím z dvojitej davky – ale miesto uvareného zemiaku som už dala zemiakovo mrkvovu kašu, alebo aj upečenu maslovú tekvicu a boli vyborne – s cesnakom a olivovým olejom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.