Domov / Recipe / Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

aj ľahké fit jedlo vás dokáže vyniesť do gurmánskych výšin <3

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ja tie zeleninové tagliatelle naozaj milujem ? Nasladlá chuť mrkvy, petržlenu a cukety, doplnená o jemné mäsité krevety a zvýraznená citrónovo-maslovou kari redukciou je dokonalé spojenie rýchlo pripraveného zdravého jedla, ktoré chutí, je fit a vyzerá efektne na tanieri ?
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Zeleninové tagliatelle s kari krevetami
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Ja tie zeleninové tagliatelle naozaj milujem ? Nasladlá chuť mrkvy, petržlenu a cukety, doplnená o jemné mäsité krevety a zvýraznená citrónovo-maslovou kari redukciou je dokonalé spojenie rýchlo pripraveného zdravého jedla, ktoré chutí, je fit a vyzerá efektne na tanieri ?
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
2 porcie 10 min
Cook Time
10 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Mrkvu a petržlen si ošúpeme. Následne ju aj s cuketou našúpeme so škrabkou na zemiaky na hrubšie pásiky – cestoviny – tagliatelle (prípadne môžete použiť aj špirálovač) Na panvici si speníme maslo, pridáme zeleninu, kurkumu, rascu, soľ a sprudka opekáme cca 8 minút.
  2. Medzitým si krevety obaríme vriacou vodou a scedíme. Vytiahne to pachuť rybaciny. Na krevety vyžmýkame citrónovú šťavu, posypeme kari, osolíme a speníme na druhej panvici alebo v hrnci na masle cca pať minút. Ak nám krevety pustili veľa šťavy, vyberieme ich a šťavu ešte chvíľu zredukujeme. Šťavu môžeme dochutiť ešte plátkom masla či citrónovou šťavou.
  3. Zeleninu si dochutíme muškátovým orieškom, soľou, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a kúskom masla. Servírujeme na tanieri tagliatelle, posypeme krevetami a prelejeme citrónovo maslovou redukciou.
Recipe Notes

TIP : ak máte radi ešte viac nasladlú zeleninu, pridajte do nej trochu medu alebo balsamica.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 7 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *