Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Množstvo
Príprava
1 bábovková forma
15Min
Doba varenia
40Min
Množstvo
Príprava
1 bábovková forma
15Min
Doba varenia
40Min
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Hodnotienie: 5 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora. Banány dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich rozmixujeme na nadýchanú penu.
Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme banánovú penu, med a necháme 10 minút šľahať do nadýchanej peny. Vytvorí sa nám doslova kapučíno.
Medzitým si do misky navážime múky, prášok do pečiva a zamiešame. Čokoládu si posekáme nožom. Bábovkovú formu poriadne vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Šľahanú zmes znížime v otáčkach a pomalšie prilejeme olej a mlieko. Prestaneme šľahať prisypeme čokoládu a ručne zľahka zamiešame. Na záver ručne jemne zamiesame múčnu zmes. Na záver môžeme do 1/4 cesta primiešať kakao naliať na vrch a vidličkou jemne spraviť mramor.
Bábovku dáme piecť na 30 minút, následne znížime na 170 stupňov a dopekáme ešte 10 minút. Bábovkovú formu hneď nevyklápame, necháme ju vychladnúť aspoň 10 minút. Môžeme si pomôcť aj mokrou utierkou, ktorú obviažeme zvonku okolo formy.
Hotovú bábovku môžeme natrieť maslom a domácim džemom, tak to máme radi my.
Poznámka k receptu
TIP: Banány kupujem vždy bio, pretože klasické sú veľmi chemizované. Ak nemáte celozrnné múku, môžete nahradiť aj hladkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobrý deň, milá pani Tinka, je úžasné, že nám zverejňujete recepty a rady k zdravej výžive. Tiež som už vela rokov vyznavačkou a používatelkou lokálnych potravín a tiež bio zeleniny/potravín dúfajúc, že tieyonsú s menším chem. zaťažením a rizikom. Naviac sa mi vekom pridružili potravinové intolerancie a alergie (na mliečnu bielkovinu kazeín, čo mi sposobuje velmi obmedzujúce možnosti stravovania, plus na jablko, sóju, med). Velmi privítam, ak občas zaradíte aj recepty s náhradnými/alternatívnymi potravinami, ako naor. v bábovke (kokos. tuk či rastl. mlieko). Prajem Vám vela radosti v tomto Vašom koníčku a tiež aj vela zdravia. S pozd4avom Maja Dobiášová Chcem
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobrý deň, milá pani Tinka,
je úžasné, že nám zverejňujete recepty a rady k zdravej výžive. Tiež som už vela rokov vyznavačkou a používatelkou lokálnych potravín a tiež bio zeleniny/potravín dúfajúc, že tieyonsú s menším chem. zaťažením a rizikom. Naviac sa mi vekom pridružili potravinové intolerancie a alergie (na mliečnu bielkovinu kazeín, čo mi sposobuje velmi obmedzujúce možnosti stravovania, plus na jablko, sóju, med).
Velmi privítam, ak občas zaradíte aj recepty s náhradnými/alternatívnymi potravinami, ako naor. v bábovke (kokos. tuk či rastl. mlieko).
Prajem Vám vela radosti v tomto Vašom koníčku a tiež aj vela zdravia.
S pozd4avom
Maja Dobiášová
Chcem
V názvu i postupu je uvedena čokoláda, ale v seznamu surovin není.