Výživná a sýta.
Zeler bol pre mňa vždy zeleninou, ktorú vhodím do vývaru a následne dám zvieratám. Prax v kuchyni ma naučila, že ak nám niečo nechutí, tak je to len preto, že to nevieme dobre pripraviť a dochutiť. Tepelne upravený zeler som si zamilovala vďaka zelerovým hranolkám. Pečením získa úžasne nasladlú chuť a zaujímavú arómu. Pridaním pečeného cesnaku, jabĺčka naozaj výnimočná chuť.
Množstvo | Príprava |
2 Porcie | 10 Min |
Doba varenia |
20 Min |
|
|
Zeler bol pre mňa vždy zeleninou, ktorú vhodím do vývaru a následne dám zvieratám. Prax v kuchyni ma naučila, že ak nám niečo nechutí, tak je to len preto, že to nevieme dobre pripraviť a dochutiť. Tepelne upravený zeler som si zamilovala vďaka zelerovým hranolkám. Pečením získa úžasne nasladlú chuť a zaujímavú arómu. Pridaním pečeného cesnaku, jabĺčka naozaj výnimočná chuť.
|
Čo budeme potrebovať
- 230 g koreňový zeler
- 40 g jablko alebo hruška
- 2 strúčik cesnak
- Na dochutenje: pizza korenie, olivový olej, soľ, maslo, citrónová šťava
Množstvo: Porcie
Postup prípravy
- Rúru si prehrejeme na 180 stupňov horný a dolný ohrev.
- Zsler ošúpeme a nakrájame na hranolky. Posypeme pizza korením, osolíme a pridáme trochu olivového oleja. Zamiešame a dáme do jenskej misy alebo pekáča, ktorý máme aj s poklopom. Pridáme rozkrojené jabĺčko, strúčiky cesnaku, zavrieme vekom a dáme upiecť na 20 min.
- Upečený zeler s cesnakom a jablkom bez šupky dáme do mixéra, pridáme kus masla a rozmixujeme.
- Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ešte raz rozmixujeme.
Poznámka k receptu
TIP: do nátierky môžete na záver najemno nastrúhať aj parmezán. Ak chcete nátierku bez laktózy, namiesto masla pridajte olivový olej. Pre orientálnejšiu a sýtejšiu variantu nátierky pridajte na záver curry korenie a uvarený alebo sterilizovaný cícer a tak rozmixujte.
Obrázok ilustračný bhg.com
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
fíha, tak z pečeného zeleru som nátierku ešte neskúšala. A s tým jablkom to znie veľmi dobre. Vďaka za tip!