Domáca šťavnatá treska

Druhé slovenské národné jedlo 🙂 Treska a dva rožky 😀

Domáca šťavnatá treska
Domáca šťavnatá treska
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska. Manžel povedal, že najlepšia, akú jedol. Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj 😀 V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo. Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Domáca šťavnatá treska
Domáca šťavnatá treska
Hodnotienie: 28
Hodnotenie: 4.18
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moja prvá domáca treska. Manžel povedal, že najlepšia, akú jedol. Tak teraz neviem, či sa chce zaliečať, či ozaj 😀 V každom prípade, je plná kvalitných surovín a naozaj chutí poctivo. Podarilo sa mi úplne vyvážiť chute, tak verím, že bude rovnako chutiť aj vám a vaším polovičkám 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme nálev. Ocot, cukor, soľ a bobkové listy dáme do hrnca a zalejeme vodou. Zamiešame. Pridáme do nej ryby - kocky môžete prekrojiť napoly, aby sa v hrnci šetril priestor.
  2. Mrkvu aj cuketu si ošúpeme, párkrát prekrojíme a v mixéri s S nožmi pár sekúnd rozmixujeme na miniatúrne kocky - kúsky. Pridáme do hrnca k rybe, zapneme sporák a od bodu varu varíme 8 minút.
  3. Medzitým si kyslú uhorku nastrúhame najemno. Šalotku nakrájame nadrobno, vyžmýkame na ňu trochu citrónovej šťavy, posolíme, zamiešame a necháme odstáť - bude ľahšie tráviteľnejšia a jemnejšia.
  4. Uvarenú zmes precedíme cez sitko a necháme chvíľku odtiecť. Rybu vyberieme späť do hrnca a zeleninu si vysypeme do väčšej nádoby, v ktorej budeme tresku pripravovať. Postupne si do sitka pridávame uvarené rybky a vidličkou ich "trháme" na malinké kúsky. Vysypávame k zelenine. Keď už máme všetky, pridáme šalotku aj uhorku zliatu z vody, ktorú nám pustili.
  5. Dochutíme smotanou, tatarkou, dijon horčicou, soľou, mletým čiernym korením, olivovým olejom, mletou červenou paprikou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochucujte podľa chute 🙂 Ak chcete domácu tatarku, recept na ňu, aj na majonézu nájdete na mojej stránke.
Poznámka k receptu

Za podnet na tento recept sa chcem veľmi pekne poďakovať Tinuške Záňovej, ktorá mi ho poslala až z Nového Zélandu 🙂 Treska, ktorá obletela svet 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

6 komentárov

  1. Robila som, Tinuska zlata, no a bola skvelaaaaaaaaaaa :-)))))

  2. Výbornááááá 🙂

  3. Tento recept mi chodil po rozume už asi mesiac, a to som ho len čítala. Dnes som ho konečne aj urobila, a je perfektný, presne taký ako som si myslela. Mňam

  4. Táto treska je neskutočná??

  5. Prosim vas aka tatarska omacka tam ide tie co su v obchodoch su dost odlišné chuťovo….
    Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.