Dnes som mala obrovskú chuť na kuriatka - hríby ? Už som nevedela vydržať, tak som ich pripravila len tak úplne jednoducho za 10 minút na panvičke. V spojení s rajčinkami chutili neskutočne šťavnato ?Pridala spm zemiakovú kašu z obeda a fantastická večera na stole za pár minút ?
Množstvo |
2 porcie |
|
Dnes som mala obrovskú chuť na kuriatka - hríby ? Už som nevedela vydržať, tak som ich pripravila len tak úplne jednoducho za 10 minút na panvičke. V spojení s rajčinkami chutili neskutočne šťavnato ?Pridala spm zemiakovú kašu z obeda a fantastická večera na stole za pár minút ?
|
Čo budeme potrebovať
- 1 balenie čerstvé kuriatka alebo bedle
- 1/2 čl dijon horčica
- 6 ks červené cherry rajčiny
- 4 ks zemiaky
- 1 hrsť mrazený hrášok
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca variť, od bodu varu 13-15 min domäkka. Pred koncom vhodíme do zemiakov hrášok a necháme minútku povariť. Scedíme, pridáme kus masla, asi deci mlieka a ručným mixérom vyšlaháme pyré. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a čerstvou vňaťkou.
- Kuriatka si poriadne umyjeme a poprekrajujeme napoly. Do panvice si dáme rozhorúčiť olivový olej a pridáme kuriatka. Restujeme cca 3 minútky, pridáme dijon horčicu, zamiešame, oheň znížime a prikryjeme pokrievkou. Dusíme 5 minút.
- Medzitým si rajčiny prekrojíme na polky a pridáme ku kuriatkam a dusíme ešte 3 minútky. Podlejeme trochou vody, pridáme maslo a necháme zredukovať. Dochutíme soľou, trochou citrólnovej šťavy a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.