Šťavnaté pečené rezne à la pizza

rýchle jedlo pre celú rodinu

Šťavnaté pečené rezne à la pizza
Šťavnaté pečené rezne à la pizza
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Šťavnaté pečené rezne à la pizza
Šťavnaté pečené rezne à la pizza
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 4.16
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Delikátne super šťavnaté mäsko z jedného pekáča. Volám to pečené rezne à la pizza. Minimálna starosť s obedom či večerou, stačí len urobiť zárezy do mäska, naplniť tým, čo máte radi, a šup do rúry. Ak prihodíte aj zemiaky, zelerové hranolčeky či ratatouille zeleninu, máte fantastický obed z jedného pekáča, na ktorom si pochutia naozaj všetci.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora. Pekáč vymažeme maslom alebo olejom.
  2. Mäsko umyjeme, posolíme, spravíme do každého asi 5 zárezov a položíme do zapekacej misky. Kečup zmiešame s pizza korením alebo s čerstvo nasekanými bylinkami a soľou. Touto zmesou naplníme zárezy v mäse. Rajčiny aj mozzarellu nakrájame na plátky a pridáme spolu s čerstvou bazalkou do zárezov. Na vrch nastrúhame parmezán a dáme piecť do rúry na 25 minút.
  3. Po upečení posypeme rezne čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Výbornou prílohou sú popučené zemiaky s pórikom alebo cuketou.
Poznámka k receptu

TIP: Mäsko môžete naplniť aj špenátovou či hríbovou plnkou. Namiesto paradajkového základu môžete použiť smotanový s ricottou alebo Lučinou. Do zárezov môžete pridať aj salámu, šunku alebo klobásku. Ak máte intoleranciu na rajčiny a laktózu, naplňte mäso hokkaidovo-cuketovým pyré. Taktiež rajčinu môžete nahradiť cuketou. Ak máte chuť na vegetariánske jedlo, kuracie mäsko nahraďte zemiakmi. Aj takto naplnené zemiaky chutia skvelo. Najmä s bazalkovo-jogurtovou zálievkou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

2 komentáre

  1. Pani Tinka, rezne su uuuzasneee! 🙂 Pochutila si cela rodinka. Dakujeme za tento skvely recept a za pracu, ktoru robite 🙂 Uz sa tesime na pripravu Vasich dalsich receptov.

  2. Robila som včera, vynikajúce všetci si pochutnali?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.