Šťavnaté marhuľové pité

ľahučký, letný, šťavnatý a osviežujúci

Šťavnaté marhuľové pité
Šťavnaté marhuľové pité
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť krehkého chrumkavého cesta, ktoré sa vám rozplýva na jazyku a do toho neskutočne šťavnatá a kyselkavá plnka z letných marhuliek. S kopčekom jemnej šľahačky, alebo vanilkovej zmrzliny je TOTO dokonalý koláčik tohto leta. Budete ho milovať. Dnes som mala takú veľkú chuť na jablkové pité ale chladnička bola plná marhuľkami a veľmi sa teším, že som zariskovala a použila ich. Báječný koláčik, vychutnajte si ho od prvého zahryznutia až po poslednú omrvinku, ktorú prstom naberiete.
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 30 min
Doba varenia
30 min
Šťavnaté marhuľové pité
Šťavnaté marhuľové pité
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Predstavte si tú chuť krehkého chrumkavého cesta, ktoré sa vám rozplýva na jazyku a do toho neskutočne šťavnatá a kyselkavá plnka z letných marhuliek. S kopčekom jemnej šľahačky, alebo vanilkovej zmrzliny je TOTO dokonalý koláčik tohto leta. Budete ho milovať. Dnes som mala takú veľkú chuť na jablkové pité ale chladnička bola plná marhuľkami a veľmi sa teším, že som zariskovala a použila ich. Báječný koláčik, vychutnajte si ho od prvého zahryznutia až po poslednú omrvinku, ktorú prstom naberiete.
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 30 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
26 cm tortová forma 30 min
Doba varenia
30 min
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Ingrediencie na cesto si dáme do misky a ručne spracujeme v masu. Odložíme do mrazničky a medzitým si pripravíme plnku.
  3. Marhule umyjeme, osušíme, prepolíme a vyberieme kôstku. Polovičky prekrojíme napoly a ešte napoly. Dáme do misky, pridáme cukor a pudingový prášok a zamiešame. Pudingový prášok udrží šťavu, ktorú pustia marhule pri pečení vo vnútri plnky.
  4. Vyberieme si cesto z mrazničky a a odkrojíme väčší kus, približne 2/3. Spodný plát si rukami ucapkáme na dno tortovej formy aj trochu po okrajoch tak, aby sme vytvorili vaničku. Spodok cesta popicháme vidličkou.
    Vyberieme si cesto z mrazničky a a odkrojíme väčší kus, približne 2/3. Spodný plát si rukami ucapkáme na dno tortovej formy aj trochu po okrajoch tak, aby sme vytvorili vaničku. Spodok cesta popicháme vidličkou.
  5. Na cesto si rovnomerne rozprestrieme marhuľovú plnku. Silikónovú podložku posypeme múkou, dáme cesto, ktoré tiež posypeme a rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na pásiky. Pásik jeden po druhom prenesieme na marhuľovú zmes najprv v jednom smere a potom v druhom krížom naň. Ak sa vám bude trhať, nič sa nedeje, spojte ho prstami. Vrch koláča posypeme trstinovým cukrom.
    Na cesto si rovnomerne rozprestrieme marhuľovú plnku. Silikónovú podložku posypeme múkou, dáme cesto, ktoré tiež posypeme a rozvaľkáme do kruhu a nakrájame na pásiky. Pásik jeden po druhom prenesieme na marhuľovú zmes najprv v jednom smere a potom v druhom krížom naň. Ak sa vám bude trhať, nič sa nedeje, spojte ho prstami. Vrch koláča posypeme trstinovým cukrom.
  6. Pečieme 30 - 45 minút. Po upečení môžeme koláč posypať pomletým trstinovým cukrom.
    Pečieme 30 - 45 minút. Po upečení môžeme koláč posypať pomletým trstinovým cukrom.
Poznámka k receptu

TIP: Do cesta môžete nastrúhať aj citrónovú kôru, krásne ho prevonia. Do plnky k marhuľkám môžete pridať aj štipku práve kvitnúcej levandule. Na vrch marhuliek môžete rozmrviť aj tvaroh zmiešaný s cukrom a žĺtkom, alebo rozmrviť pomleté orechy. Tvaroh alebo orechy sa do pité výborne hodia. Pudingový prášok môžete nahradiť aj kukuričným alebo zemiakovým škrobom.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 4 Hodnotenie: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.