Domov / Recept / Plnené zapečené zemiaky

Plnené zapečené zemiaky

Plnené zapečené zemiaky
Plnené zapečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nie je to síce môj recept, ale je môj veľmi obľúbený, tak sa s ním s vami rada podelím. Tieto pečené plnené zemiakčy je jednoduché, rýchle, lacné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na xy spôsobov z toho, čo máte v chladničke. Takéto recepty sa vždy zídu. K tomu riadky kopec kyslej kapustičky a mňamka pre celú rodinu na svete.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
65 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
65 min
Plnené zapečené zemiaky
Plnené zapečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nie je to síce môj recept, ale je môj veľmi obľúbený, tak sa s ním s vami rada podelím. Tieto pečené plnené zemiakčy je jednoduché, rýchle, lacné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na xy spôsobov z toho, čo máte v chladničke. Takéto recepty sa vždy zídu. K tomu riadky kopec kyslej kapustičky a mňamka pre celú rodinu na svete.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
65 min
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min
Doba varenia
65 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Zemiaky umyjeme, osušíme a začneme narezávať, neprekrojíme však úplne po spodok, necháme ich naspodu spojení, aby držali pokope. Môžete si pomôcť ceruzkou - položte ju pozdĺžne pri zemiak a nôž vás potom nepustí až dole. Zemiaky uložte na papier na pečenie a potrite zmesou oleja, korenia, mletej červenej papriky, kurkumy, cesnaku, kari - proste čo máme radi. Zemiaky dáme piecť na 50 minút.
  3. Keď sú zemiaky hotové, do zárezov vložíme nakrájaný syr a slaninku na striedačku. Vrch ešte posypeme syrom, osolíme a dáme zapiecť ešte na 10-15 min.
  4. Upečené zemiaky podávame s kopčekom kyslej smotany, posypané posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: Zemiaky si môžete naplniť tým, čo máte radi. Namiesto slaninky šunkou, salámom, plátkom mäska. Výborne chutia aj v bezmäsitej verzii naplnené mozarellou, čerstvou bazalkou alebo pestom a rajčinou či kečupom. Výborne chutia aj keď pridáte lístky medvedieho cesnaku, alebo pesto.

Pôvodný recept v angličtine nájdete tu: https://www.happyfoodstube.com/loaded-hasselback-potatoes/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.