Domov / Recept / Svokričkin posúch s nivou a zeleninou

Svokričkin posúch s nivou a zeleninou

Slané pečivo nielen na chrumkanie

Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy keď prídeme k svokričke, tak nás prekvapí a poteší zároveň vynikajúcim jedlom. Ja vám tie babky obdivujem, ako vedia byť obetavé a variť a piecť vkuse za kalfas, aby len nebolo málo. Asi toto čaká aj nás. Tieto úžasne posúchy majú cesto nadýchané ako pavučinka a zároveň je parádne chrumkavé. A tá šťavnatá smotanovo-slankavá plnka. Zeleninka navrchu celý posúch osvieži. Výborné nemiesto pečiva, alebo k sýtej jesennej fazuľovej polievočke. Dajte mi vedieť, či chutili. Potešíte ma, keď recept zazdielate.
Množstvo Príprava
7 pizz 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Množstvo Príprava
7 pizz 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Svokričkin posúch s nivou a zeleninou
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy keď prídeme k svokričke, tak nás prekvapí a poteší zároveň vynikajúcim jedlom. Ja vám tie babky obdivujem, ako vedia byť obetavé a variť a piecť vkuse za kalfas, aby len nebolo málo. Asi toto čaká aj nás. Tieto úžasne posúchy majú cesto nadýchané ako pavučinka a zároveň je parádne chrumkavé. A tá šťavnatá smotanovo-slankavá plnka. Zeleninka navrchu celý posúch osvieži. Výborné nemiesto pečiva, alebo k sýtej jesennej fazuľovej polievočke. Dajte mi vedieť, či chutili. Potešíte ma, keď recept zazdielate.
Množstvo Príprava
7 pizz 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Množstvo Príprava
7 pizz 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pizz
Postup prípravy
  1. Dáme vykysnúť kvások. Zohrejeme si mlieko na mierne teplé, pridáme med, múku, rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Medzitým si dáme roztopiť maslo, pridáme ho do misky, vlejeme mlieko, najemno nastrúhame uvarené zemiaky,soľ, nivu, žĺtká a rozmixujeme ponorným mixérom. Múky si dáme zvlášť misky a prevzdušníme ručne metličkou. Do robota si pridáme vzniknutý kvások, zapneme na menších otáčkach miesenie a postupne pridávame zmes múky a rozmixovanú zmes. Vypracujeme vo vláčne cesto. Ak sa ešte trochu lepí, pridáme ešte trochu múky. S rukou ešte trochu premiesime, spravíme krížik, posypeme múkou a necháme vykysnúť v prikrytej miske tak, aby strojnásobilo objem.
  3. Medzitým si pripravíne plnku, všetky ingrediencie ručne premiešame.
  4. Pripravíme si taktiež zmes na potieranie. Do malého hrnca si dáme rozpustiť bravčovú masť, vodu, soľ a zamiešame. Týmto budeme potierať plech aj cesto.
  5. Rúru si predhrejeme na 160-170 stupňov teplovzduch.
  6. Vykysnuté cesto si presunieme na pomúčenú dosku si a ručne rozvalkáme na hrubší valec. Rozdelíme to podľa toho, aký máme plech, menší či väčší. Ak budete robiť posúchy do kruhu a máte radi tenšie tak na 7 časti. Ak hrubšie, také chlebové na 6 časti. Plech alebo zapekaciu panvicu si potrieme pierkom so zmesou masti. Zoberieme jeden kúsok cesta a ručne ho porozťahujeme do pekáča. Opäť potrieme boky aj kraje masťovou zmesou. Vrch cesta potrieme smotanovou zmesou, posypeme ešte trochou nivy, tak po strede a rozvrstvíme nakrájanú čerstvú zeleninku : rajčiny, pór, paprika, uhorka, cibuľka, rasca, sézam, chilli.
  7. Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov teplovzduch cca 15-20 min keď zavonia a bude zlatavé tak je hotové.
    Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov teplovzduch cca 15-20 min keď zavonia a bude zlatavé tak je hotové.
Poznámka k receptu

TIP: Do smotanovej zmesi môžete nastrúhať aj strúčik cesnaku.

Posúch chutí výborne aj v mäsovej verzii so slaninkou či klobáskou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bryndzové pagáčiky

bleskové slané chrumkanie Bryndzové pagáčiky Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 4.3 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Opäť …

2 komentáre

  1. Zdravim Vas, Tinka. Cim by som mohla v ceste nahradit nivu, kedze mam este male deticky, 2 a 3 rocne a oni este nivu nemozu. Dnes by som to chcela spravit na veceru.
    Dakujem za odpoved.

    Lucka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.