Domov / Recept / Cuketový guláš

Cuketový guláš

neodolateľný

Cuketový guláš
Cuketový guláš
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 3.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich "mäsožravcov" ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Cuketový guláš
Cuketový guláš
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 3.13
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich "mäsožravcov" ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 15 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
  2. Cuketu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Ak vám vadí šupka z cukety, a chcete mať guláš jemnejší, ošúpte ju. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
  3. Medzitým si rozmixujeme lečo. Pridáme doňho kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice - nalejeme 1/2 - 3/4 litra vody. Podľa konzistencie. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Potom pridáme červenú šošovicu a varíme ešte 10 min. V prípade potreby guláš rozriedime, tak aby mal 2 litre objem. Dochutíme soľou, majoránkou a podávame s čerstvým chlebíkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šosovicová polievka tureckej nevesty

vynikajúca jesenno-zimná polievka Šošovicová polievka tureckej nevesty Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

7 komentárov

  1. pan Susienka,
    Vas recept je neodolatelny.
    Dobru chut a Dakujeme

  2. Odskúšane, VYBORNE!!! Všetkým chutil a pýtali si recept 🙂 Vďaka za inšpiráciu. odporúčam každému vyskúšať! ps- cibulku som odflakla, a nebola úplne nadrobno, a potom som to tam cítila (nikto iný to neriešil len ja) .. takže odporučam nakrajať fakt nadrobno ako je v recepte 🙂

  3. Vyborny?. Furt chodim do hrnca,aky je dobry?.

  4. Dobry den, chcem sa opytat, ci je uplne mozne vynechat vino alebo resp. cim ho nahradit, aby to mohlo jest aj dieta. Dakujem

  5. Gulasove korenie??? Nerozumiem k comu…

  6. Vsetko podla receptu, vobec nechutilo 🙁 sklamanie. .. myslim ze par veci v recepte chyba..

  7. Sup s jednym kuracim prskom do polievky a zazivame nebicko v papulke. Vyborny recept aj bez prska, odporucam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.