Kávové zrná

rýchla sladkosť z domácich zásob

Kávové zrná
Kávové zrná
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte radi chuť a vôňu kávy? Tak táto sladkosť, pohladí každú jednu vašu chuťovú bunku. Kávové zrná v zjednodušenej verzii. Výborný recyklačný recept, pri ktorom spotrebujete to, čo máte práve doma. Sladkosti z domácich zásob, teraz padnú vhod. Vychutnajte si ku kávičke.
Kávové zrná
Kávové zrná
Hodnotienie: 25
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte radi chuť a vôňu kávy? Tak táto sladkosť, pohladí každú jednu vašu chuťovú bunku. Kávové zrná v zjednodušenej verzii. Výborný recyklačný recept, pri ktorom spotrebujete to, čo máte práve doma. Sladkosti z domácich zásob, teraz padnú vhod. Vychutnajte si ku kávičke.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Uvaríme si silnú kávú. Sušienky, orechy a cukor dáme do sekáčika s S nožmi, alebo mixéra a pomelieme.
  2. Do misky dáme pomleté ingrediencie, pridáme kakao, rum, nahrubo nastrúhané maslo priamo z chladničky a kávu. Rukami zapracujeme na mokrejšiu zmes. Ak sa Vám zdá zmes suchá, pridáme ešte kávu alebo rum. Zmes dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Nad parou si rozupustíme čokoládu a kokosový olej. Ak máte radi intenzívnejšiu chuť kávy, pridajte do rozpustenej čokolády trochu instantnej kávy.
  4. Po vybratí z chladničky zo zmesi tvarujeme guličky, ktoré v dlani jemne stlačíme do tvaru podlhovastého ovála. Do stredu každého zrnka pomocou rúčkz varechy urobíme priehlbinku, aby to vyzeralo ako kávové zrnko. Zrno ponoríme do čokolády, necháme odkvapkať a dáme na mriežku stiecť a stuhnúť. Pre rýchlejšie tuhnutie môžete zrná preložiť na pár minút do chladničky.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chcete pripraviť guľky pre deti, namiesto kávy môžete spraviť kakao a namiesto rumu môžete do zmesi odšťaviť pomarančovú šťavu.  Namiesto sušienok môžete použiť aj piškóty, prípadne suché pečivo, medovníčky a čo vám zostane zo sviatkov.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

4 komentáre

  1. Prave som ich vybrala na obalovanie v cokolade ale ta masa je dost riedka, strasne sa lepi na prsty a je absolutne nemozne vytvarovat z toho nieco a uz vobec nie obalit v cokolade ??‍♀️??‍♀️ Dost ma to hneva lebo v navode bolo len ze ak je cesto huste tak rozriedit ale nic ze ak je nahodou redsie. Najdem iny recept nabuduce 🙁

  2. Tinka prosim Ta… ten pomer cokoladky a kokosoveho oleja je aky? Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.