Zdravá, výživná, rýchla a neskutočne chutná.
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny - cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
Množstvo | Príprava |
2-3 porcie | 10 min. |
Doba varenia |
4 min. |
|
|
Máme radi takú tú francúzsku pomazánku v modrom črievku z obchodu. Keďže ja sa so sójou ako takou nestotožňujem skrz gmo produkciu či hormonálne vlastnosti, snažila som sa doma vytvoriť rovnakú chuť zo zdravšej a výživnejšej strukoviny - cíceru. Trošku som ju ozdravila, doplnila o výživnú zeleninu a potrebný chlorofyl. Vyskúšajte, je neodolateľná. Príprava jednoduchá a rýchla 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 50 gram pór
- 40 gram mrkva
- 30 gram petržlen alebo paštrnák či koreňový zeler
- 1 čl sójová omáčka
- 100 gram cícer
- 40 gram maslo 82%-né alebo 2 PL olivový olej
- na dochutenie drvená rasca, soľ, čerstvá bazalka, citrón šťava
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľku aj pór si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca minútku. Medzitým si najemno nastrúhame mrvku, petržlen, zmiešame s drvenou rascou a pridáme k restovanej zmesi. Ochutíme sójovou omáčkou a necháme dve minútky prepojiť chute.
- Do mixéra s S nožmi pridáme cícer, orestovanú zmes, maslo, čerstvé lístky bazalky, soľ, citrónovú šťavu a zmixujeme v pomazánku.
Poznámka k receptu
TIP: Pre výraznejšiu chuť môžete pridať prelisovaný cesnak. V prípade vegan verzie použite olivový olej. Ak máte radi pikantnú, zameňte cícer za bielu fazuľku, pridajte chilli a máte dokonalé chilli con carne na chlebíku 🙂 Pomazánka chutí výborne aj z červenej alebo žltej šošovice.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
cicer vareny?