jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov

Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
| Množstvo | Príprava |
| 26 cm forma | 15 min |
| Doba varenia |
| 20 min |
|
|
![]() | Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
|
Čo budeme potrebovať
- CESTO
- 120 gram špaldová hladká múka T 630 až T 800
- 30 gram špaldová celozrnná hladká múka
- 100 gram maslo
- 50 gram pomletý trstinový cukor práškový
- 1 kopcovitá čl bezfosfátový prášok do pečiva vínny kameň
- 2 ks žĺtok
- 1 čl citrón šťava
- 1/2 ks kôra z citróna
- plnka
- 1 ks brusnicový džem
- vrchná orechová vrstva
- 3 ks bielky
- 60 gram pomeltý trstinový cukor
- 100 gram pomleté vlašské orechy
- 1 ks vanilka
- 250 ml 33% šľahačková smotana
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
- Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
- Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
- Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
- Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu
TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.
Síce som musela improvizovať a použila som jahodovo-malinový džem a lieskovce ale vyšlo to super, fakt rýchly a chutný koláčik ❤☺
Vcera som prvy krat piekla Londynske rezy. Bola to moja Premieta🙏🤫😊. Recept je neskutocne jednoduchy aj rychly👌👍👏😃. S cestom sa pracuje famozne👍👍👍. Ked bol kolacik upeceny a nie celkom vychladnuty, tak som ho zacala krajat ako mi bolo poradene🗡️. Hned ako som polozila noz a chcela som zakrojit zacala sa mi lamat snehova „krusta“🙉🙈🙄😬 a to ma trosku sklamalo, ze je vysledok diela neuhladny🙄🙄🙄😬. Dost ma to odradilo🤨😏😒😪😪😪…. Mala som neskor poradene, ze noz pred krajanim ma byt nahriaty, teoly, vtedy by rez bol hladky🤔🤫. Takze na buduce vyskusam😃👌. Kolacik v den upecenia bol chutny ALE na druhy den, ked sa tak povediac“ulezal“ je chutovo chutovo este lepsi, vynikajuci😋👌, stavnaty😋👌, jemny a s vyraznou chutou orechov a zapeceneho snehu👌👌👍😃😋👏👏👏. Takze viem zodpovedne povedat, ze ho budem urcite piect aj na buduce👏👌😋👍💞🙏😊
Evicka dakujem Vam za mile slova, velmi ste ma potesila 💗 Aj ja mam tieto rezy velmi rada. Na prvy pohlad vyzeraju tak jednoducho ale ta chut je uzasna. Ste sikovna, nech sa vam dari a nechvam so mnou chuti 💗