Londýnske rezy

jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov

Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.36
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
  3. Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
  4. Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

3 komentáre

  1. Síce som musela improvizovať a použila som jahodovo-malinový džem a lieskovce ale vyšlo to super, fakt rýchly a chutný koláčik ❤☺

  2. Vcera som prvy krat piekla Londynske rezy. Bola to moja Premieta🙏🤫😊. Recept je neskutocne jednoduchy aj rychly👌👍👏😃. S cestom sa pracuje famozne👍👍👍. Ked bol kolacik upeceny a nie celkom vychladnuty, tak som ho zacala krajat ako mi bolo poradene🗡️. Hned ako som polozila noz a chcela som zakrojit zacala sa mi lamat snehova „krusta“🙉🙈🙄😬 a to ma trosku sklamalo, ze je vysledok diela neuhladny🙄🙄🙄😬. Dost ma to odradilo🤨😏😒😪😪😪…. Mala som neskor poradene, ze noz pred krajanim ma byt nahriaty, teoly, vtedy by rez bol hladky🤔🤫. Takze na buduce vyskusam😃👌. Kolacik v den upecenia bol chutny ALE na druhy den, ked sa tak povediac“ulezal“ je chutovo chutovo este lepsi, vynikajuci😋👌, stavnaty😋👌, jemny a s vyraznou chutou orechov a zapeceneho snehu👌👌👍😃😋👏👏👏. Takze viem zodpovedne povedat, ze ho budem urcite piect aj na buduce👏👌😋👍💞🙏😊

    • Evicka dakujem Vam za mile slova, velmi ste ma potesila 💗 Aj ja mam tieto rezy velmi rada. Na prvy pohlad vyzeraju tak jednoducho ale ta chut je uzasna. Ste sikovna, nech sa vam dari a nechvam so mnou chuti 💗

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.