Domov / Recept / Londýnske rezy

Londýnske rezy

jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov

Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke 😎 Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika 😍 Čo viac si priať 😊 Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke 😋
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Londýnske rezy
Londýnske rezy
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mlska k víkendovej kávičke 😎 Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika 😍 Čo viac si priať 😊 Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke 😋
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
  3. Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
  4. Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu

TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pribináčiková torta s malinami

dokonalá torta na všetky príležitosti Pribináčiková torta s malinami Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.