Nátierka z červenej šošovice

výborná, zdravá a rýchla pomazánka zo zásob

Nátierka z červenej šošovice
Nátierka z červenej šošovice
Hodnotienie: 27
Hodnotenie: 4.19
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca nátierka pre najmenších. Červená šošovica je najľahšie stráviteľná strukovina vhodná od prvého príkrmu. Hádžem ju skoro všade, obsahuje kyselinu listovú, vápnik, bielkoviny či železo. Obsahuje vitamín B, horčík a prispieva k zlepšeniu krvotvorby. Je ľahko stráviteľná a rýchlo uvarená ♡
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Nátierka z červenej šošovice
Nátierka z červenej šošovice
Hodnotienie: 27
Hodnotenie: 4.19
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca nátierka pre najmenších. Červená šošovica je najľahšie stráviteľná strukovina vhodná od prvého príkrmu. Hádžem ju skoro všade, obsahuje kyselinu listovú, vápnik, bielkoviny či železo. Obsahuje vitamín B, horčík a prispieva k zlepšeniu krvotvorby. Je ľahko stráviteľná a rýchlo uvarená ♡
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
8 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Premytú šošovicu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad a od bodu varu varíme 7 minút. Zlejeme z vody ak zostala, ale vodu nevylejeme, budeme ju potrebovať na rozriedenie nátierky.
  3. Do šošovice pridáme olej, citrónovú šťavu, soľ, kurkumu, obľúbené čerstvé bylinky, trochu vody v ktorej sa varila a rozmixujeme. Ak je moc hustá, pridajte ešte vodu. Ak riedka, dajte do chladničky trochu stuhnúť.
Poznámka k receptu

TIP: Vynikajúco chutí aj s mrkvou, buď na kolieska uvarenou spolu so šošovicou, alebo na záver najemno nastrúhanou.  Pre pikantnosť môžete

pridať aj strúčik čerstvého cesnaku, tahini pastu, prípadne orestovanú červenú cibuľku. Nmiesto oleja môžete použiť aj maslo.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.