Domov / Recept / Recept na najlepšiu čínu

Recept na najlepšiu čínu

šťavnatá, chutná, osviežujúca

Recept na najlepšiu čínu
Print Recipe
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Recept na najlepšiu čínu
Print Recipe
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Kápiu a mrkvu si nakrájame na tenké krátke pásiky. Pór nakrájame na kolieska. Rozpálime si olej a zprudka restujeme cca 10 min. Zelenina musí zostať chrumkavá, no zároveň trochu mäkká. Pridáme bambusové výhonky a zamiešame.
  2. V hrnčeku si rozmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, trstinový cukor, škrob, soľ a kurkumu. Prilejeme k zelenine a necháme minútku zhustnúť. Podľa potreby ešte dochutíme. Ak je omáčka riedka, ešte si s vodou rozmiešame škrob, ak by bola hustá, prilejeme ešte vodu.
  3. Kuracie stehná si pokrájame na pásiky, alebo malé kúsky. Pridáme kari korenie, škrob, soľ, drvenú rascu a zamiešame. Sprudka osmahneme na olivovom oleji do zlatista a primiešame k omáčke. Podávame s ryžou.
Poznámka k receptu

TIP: zakaždým, keď omáčka vychladne a idete ju znova zohrievať, je potrebné primiešať ešte trochu škrobu, lebo zostane riedka. Škrob vždy vymiešajte zvlášť s trochou vody až potom nalejte do omáčky, lebo sa nám spravia glocky.

Najchutnejšia je zo stehien, lebo tie sú šťavnaté, ale môžete pripraviť aj s kuracími/morčacími prsiami.

Zdroj inšpirácie : http://www.mimibazar.cz/recept/80472/kureci-se-zeleninou-a-omackou-jako-z-cinske-restaurace

Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou

Zdravý a vyvážený recept Horčicovo-citrónové kura s tarhoňou Print Recipe Horčicovo-medovo-citrónovo maslové mäsíčko. Ťažko sa …

Jeden komentár

  1. Proste dokonale:). Dala som mango klicky. Nabuduce skusim s vyhonkami. Dakujem za inspiraciu.
    Inak taky poddotaz. Doteraz som ani len netusila , ze nejake klicky existuju. Sledujem Vas na Fb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *