Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Kápiu a mrkvu si nakrájame na tenké krátke pásiky. Pór nakrájame na kolieska. Rozpálime si olej a zprudka restujeme cca 10 min. Zelenina musí zostať chrumkavá, no zároveň trochu mäkká. Pridáme bambusové výhonky a zamiešame.
V hrnčeku si rozmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, trstinový cukor, škrob, soľ a kurkumu. Prilejeme k zelenine a necháme minútku zhustnúť. Podľa potreby ešte dochutíme. Ak je omáčka riedka, ešte si s vodou rozmiešame škrob, ak by bola hustá, prilejeme ešte vodu.
Kuracie stehná si pokrájame na pásiky, alebo malé kúsky. Pridáme kari korenie, škrob, soľ, drvenú rascu a zamiešame. Sprudka osmahneme na olivovom oleji do zlatista a primiešame k omáčke. Podávame s ryžou.
Poznámka k receptu
TIP: zakaždým, keď omáčka vychladne a idete ju znova zohrievať, je potrebné primiešať ešte trochu škrobu, lebo zostane riedka. Škrob vždy vymiešajte zvlášť s trochou vody až potom nalejte do omáčky, lebo sa nám spravia glocky.
Najchutnejšia je zo stehien, lebo tie sú šťavnaté, ale môžete pripraviť aj s kuracími/morčacími prsiami.
Zdroj inšpirácie : http://www.mimibazar.cz/recept/80472/kureci-se-zeleninou-a-omackou-jako-z-cinske-restaurace
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Proste dokonale:). Dala som mango klicky. Nabuduce skusim s vyhonkami. Dakujem za inspiraciu. Inak taky poddotaz. Doteraz som ani len netusila , ze nejake klicky existuju. Sledujem Vas na Fb.
Recept sa chystám dnes navariť, vyzerá byť zaujímavý, vďaka ingredienciám snáď bude aj chutný. 🙂 Len by som podotkol, že v recepte nie je udané aký olej použiť. Odporúčal by som kokosový tuk, alebo olivový olej, aj keď jeho chovanie pri vysokých teplotách je diskutabilné. Taktiež zahusťovanie škrobom mi pripadá dosť zastaralé. Polotovar má vysoké GI, uprednostnil by som nejakú zdravú múku(cicerová, mandľová, ľanová, z lacnejších je aj kukuričná dobrá, obsahujú totiž veľa vlákniny a málo sacharidov, čo sa o škrobe nedá povedať. Keďže je to stránka zameraná na zdravé varenie, myslím si, že by sa mali tieto aspekty aspoň spomenúť.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Proste dokonale:). Dala som mango klicky. Nabuduce skusim s vyhonkami. Dakujem za inspiraciu.
Inak taky poddotaz. Doteraz som ani len netusila , ze nejake klicky existuju. Sledujem Vas na Fb.
Naozaj vyborny recep,vsetci chvalili,dakujeme
Recept sa chystám dnes navariť, vyzerá byť zaujímavý, vďaka ingredienciám snáď bude aj chutný. 🙂
Len by som podotkol, že v recepte nie je udané aký olej použiť. Odporúčal by som kokosový tuk, alebo olivový olej, aj keď jeho chovanie pri vysokých teplotách je diskutabilné. Taktiež zahusťovanie škrobom mi pripadá dosť zastaralé. Polotovar má vysoké GI, uprednostnil by som nejakú zdravú múku(cicerová, mandľová, ľanová, z lacnejších je aj kukuričná dobrá, obsahujú totiž veľa vlákniny a málo sacharidov, čo sa o škrobe nedá povedať. Keďže je to stránka zameraná na zdravé varenie, myslím si, že by sa mali tieto aspekty aspoň spomenúť.
opravujem: a málo zlých jednoduchých sacharidov. aj samotná vláknina je sacharid, ale dobrý, pomaly sa vylučuje do krvi.
Dobrý večer Tinka, prosim vás kde by som sa dostala k receptu na med s peľom a propolisom. Neviem to nájsť na internete. Ďakujem.
Postupoval som podľa tohoto receptu vyšla mi neskutočne dobrá omáčka a celé jedlo bolo chuťovo vynikajúce.
Vrelo odporúčam, varil som podľa tohto receptu už viackrát
a vždy nám neskutočne chutila.