Domov / Recipe / Recept na najlepšiu čínu

Recept na najlepšiu čínu

šťavnatá, chutná, osviežujúca

Recept na najlepšiu čínu
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Servings Prep Time
3 porcie 30 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 30 min
Cook Time
20 min
Recept na najlepšiu čínu
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Recept na tu najlepšiu a najšťavnatejšiu čínu na svete už máte na webe :* Chuť ako z reštaurácie. Môj obľúbený, doslova vždy vylizujem tanier <3 Nechajte si chutiť :*
Servings Prep Time
3 porcie 30 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 30 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Units:
Instructions
  1. Kápiu a mrkvu si nakrájame na tenké krátke pásiky. Pór nakrájame na kolieska. Rozpálime si olej a zprudka restujeme cca 10 min. Zelenina musí zostať chrumkavá, no zároveň trochu mäkká. Pridáme bambusové výhonky a zamiešame.
  2. V hrnčeku si rozmiešame vodu, ocot, sójovú omáčku, trstinový cukor, škrob, soľ a kurkumu. Prilejeme k zelenine a necháme minútku zhustnúť. Podľa potreby ešte dochutíme. Ak je omáčka riedka, ešte si s vodou rozmiešame škrob, ak by bola hustá, prilejeme ešte vodu.
  3. Kuracie stehná si pokrájame na pásiky, alebo malé kúsky. Pridáme kari korenie, škrob, soľ, drvenú rascu a zamiešame. Sprudka osmahneme na olivovom oleji do zlatista a primiešame k omáčke. Podávame s ryžou.
Recipe Notes

TIP: zakaždým, keď omáčka vychladne a idete ju znova zohrievať, je potrebné primiešať ešte trochu škrobu, lebo zostane riedka. Škrob vždy vymiešajte zvlášť s trochou vody až potom nalejte do omáčky, lebo sa nám spravia glocky.

Najchutnejšia je zo stehien, lebo tie sú šťavnaté, ale môžete pripraviť aj s kuracími/morčacími prsiami.

Zdroj inšpirácie : http://www.mimibazar.cz/recept/80472/kureci-se-zeleninou-a-omackou-jako-z-cinske-restaurace

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Morčacie toliariky s cviklovým čatní

vynikajúce nízkosacharidové jedlo Morčacie toliariky s cviklovým čatní Votes: 0 Rating: 0 You: Rate this …

4 komentáre

  1. Proste dokonale:). Dala som mango klicky. Nabuduce skusim s vyhonkami. Dakujem za inspiraciu.
    Inak taky poddotaz. Doteraz som ani len netusila , ze nejake klicky existuju. Sledujem Vas na Fb.

  2. Naozaj vyborny recep,vsetci chvalili,dakujeme

  3. Recept sa chystám dnes navariť, vyzerá byť zaujímavý, vďaka ingredienciám snáď bude aj chutný. 🙂
    Len by som podotkol, že v recepte nie je udané aký olej použiť. Odporúčal by som kokosový tuk, alebo olivový olej, aj keď jeho chovanie pri vysokých teplotách je diskutabilné. Taktiež zahusťovanie škrobom mi pripadá dosť zastaralé. Polotovar má vysoké GI, uprednostnil by som nejakú zdravú múku(cicerová, mandľová, ľanová, z lacnejších je aj kukuričná dobrá, obsahujú totiž veľa vlákniny a málo sacharidov, čo sa o škrobe nedá povedať. Keďže je to stránka zameraná na zdravé varenie, myslím si, že by sa mali tieto aspekty aspoň spomenúť.

    • opravujem: a málo zlých jednoduchých sacharidov. aj samotná vláknina je sacharid, ale dobrý, pomaly sa vylučuje do krvi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *