Špargľovo-parmezánová omeleta

raňajky zdravo a hravo

Špargľovo-parmezanova omeleta
Špargľovo-parmezanova omeleta
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Špargľovo-parmezanova omeleta
Špargľovo-parmezanova omeleta
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Zo špargle odrežeme drevnaté konce a nakájame ju na krúžalky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a špargľu opečieme dve minútky dozlatista.
  2. Medzitým si rozbijeme vajíčka, pridáme vodu, nastrúhaný parmezán a jemne osolíme. Rozhabarkujeme, aby sa nám zmes spojila. Vlejeme k špargli, sem tam vareškou porozťahujeme a panvicou pokrúžime, aby bolo po obvode. Stiahneme oheň na minimum a opekáme cca 1 minútu. Keď nám začne spodok hnednúť, je hotová.
  3. Trhnutím rukou omeletu z panvice vyšuchneme na tanier. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými čerstvými vňaťkami.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte problém s laktózou, alebo kazeínom, môžete si namiesto vody pridať mlieko či smotanu. Omeletku si môžete pripraviť aj na masle. Ak chcete pridať bielkoviny, pridajte na kraj omelety nakrájanú mozarellu a preložte napoly. Výbornou prílohou sú cherry rajčinky a ražný chlebík.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.