Domov / Recept / Bryndzové pagáčiky

Bryndzové pagáčiky

bleskové slané chrumkanie

Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pagáčikov cca
Postup prípravy
  1. Do misky si navážime múku, pridáme bryndzu a maslo priamo z chladničky nastrúhame nahrubo. Posolíme a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, posypeme múkou. Cesto dáme do potravinárskej fólie, roztlačíme na hrubšiu placku a do mrazničky zachladiť na 30 minút.
  2. Medzitým si rozhorúčime rúru na 170-180 stupňov hore/dole bez ventilátora.
  3. Cesto z mrazničky vyvaľkáme tak akurát ani hrubé ani tenké. Vykrajujeme malé kruhy - menšie formičky cca 1.5 cm sú chutnejšie. Prenesieme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, ľanovými semiačkami a osolíme. Dáme piecť na cca 12-15 min dozlatova.
  4. Výborne chutia aj s olivami a nastrúhaným parmezánom.
    Výborne chutia aj s olivami a nastrúhaným parmezánom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bleskové chlebové placky

Najrýchlejšie domáce pečivo Bleskové chlebové placky Hodnotienie: 38 Hodnotenie: 3.29 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.