Domov / Recept / Jahodová krtková torta

Jahodová krtková torta

zdravá fit torta, ktorá bude chutiť malým aj veľkým

Jahodová krtková torta
Jahodová krtková torta
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najlepší kakaový korpus, aký sa mi v živote podaril. Ľahunký, nadýchaný, láska na prvý dotyk aj pohľadenie na jazýčku. Jemný odľahčený osviežujúci fit krém s ricottou vhodný aj pre malé deťúrence a aj pre vás dámy, čo nechcete priberať z mascarpone. A tie svieže jahody tam, hmmm? Celá sa rozplýva na jazyku. Zamilujte sa tak, ako my doma 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma, cca 14 kúskov 60 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma, cca 14 kúskov 60 min
Doba varenia
20 min
Jahodová krtková torta
Jahodová krtková torta
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najlepší kakaový korpus, aký sa mi v živote podaril. Ľahunký, nadýchaný, láska na prvý dotyk aj pohľadenie na jazýčku. Jemný odľahčený osviežujúci fit krém s ricottou vhodný aj pre malé deťúrence a aj pre vás dámy, čo nechcete priberať z mascarpone. A tie svieže jahody tam, hmmm? Celá sa rozplýva na jazyku. Zamilujte sa tak, ako my doma 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma, cca 14 kúskov 60 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma, cca 14 kúskov 60 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma, cca 14 kúskov
Postup prípravy
  1. Úspech korpusu tkvie v tom, že necháte vajcia ideálne 60 minút vonku na linke, aby sa dostali na úplnú izbovú teplotu. Budete nadšení, keď zbadáte z toho tie našlahané bielka.
  2. Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov hore a dole. Ak máte slabšiu rúru zapnite k tomu teplovzduch.
  3. Bielka si do misky oddelíme od žĺtok. K bielkom pridáme štipku soli a necháme v mixéri šľahať do tuhého snehu cca 5 minút. Postupne pridávame po lyžičiach cukor a necháme úplne zapracovať asi 3 minúty.
  4. Medzitým si roztopíme v hrnčeku maslo. Suché zmesy si zmiešame dokopy: múky, kakao, prášok do pečiva a sódu a ručne metličkou prevzdušníme.
  5. Do tuhého snehu po jednom pridávame žĺtka a necháme chvíľku zapracovať. Následne pridáme po lyžiciach maslo a necháme spojiť. Vypneme robot a na dvakrát pridáme múku tak, že ju sypeme z misky, akoby sme chceli cesto posypať. Opatrne, jemne zapracujeme špatulou dokopy.
  6. Tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme celorznnou múkou. Korpus vylejeme do formy a pobúchame 3x po stole. Dáme piecť na 18-20 minút. Keď zavonia kakao, je hotové. Korpus necháme úplne vychladnúť.
  7. Keď je korpus úplne vychladnutý, odrežeme vrch korpusu, akoby sme ho chceli zarovnať. A opatrne lyžicou vydlabeme vnútro. Vydlabte len tak 1 cm cca, na spodu aby zostalo z korpusu dostatok. Vydlabaným vnútrom budeme posýpavať krém.
  8. Tvaroh, ricottu, cukor, citrón si ručne špatulou zamiešame. Vyšľaháme si dotuha šľahačku, pridáme k tvarohu, nastrúhame najemno čokoládu a zľahka spolu premiešame. Z jahôd si odrežeme kúsok zvrchu a reznou stranou otočíme nadol. Takto naukladáme jahody po celom obvode. Jahody ukladajte trošku ďalej od kraja, nechajte kúsok.
    Tvaroh, ricottu, cukor, citrón si ručne špatulou zamiešame. Vyšľaháme si dotuha šľahačku, pridáme k tvarohu, nastrúhame najemno čokoládu a zľahka spolu premiešame. Z jahôd si odrežeme kúsok zvrchu a reznou stranou otočíme nadol. Takto naukladáme jahody po celom obvode. Jahody ukladajte trošku ďalej od kraja, nechajte kúsok.
  9. Krém navrstvíme na jahody a vytvoríme z neho akoby kopček - krtinec. Na krém rozmrvíme zvyšný korpus, nie úplne nadrobno, nechajte aj kúsky, aby vám to moc nepadalo po bokoch. Rukami vytvarujte do želaného tvaru, nebojte sa toho. Vrch môžete posypať ešte lyofilizovanými jahodami, aby to bolo farebnejšie, alebo kde tu prekrojiť jahodu a pridať mätový lístok. Môžete si aj vytlačiť krtkovu fotku, nalepiť ju na kartón, na paličku a máte krásnu výzdobu. Tortu dajte zachladiť aspoň na 3 hodinky do chladničky. Najlepšie chutí na druhý deň.
Poznámka k receptu

TIP: Ovocie môžete použiť vaše obľúbené.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kysnutý slivkáč

prvý koláč, ktorý robím keď začne slivkový sezóna Kysnutý slivkáč Hodnotienie: 11 Hodnotenie: 4.18 You: …

Jeden komentár

  1. Privítal by som, keby boli množstvá surovín uvadzané v gramoch. Tie lyžice sú dosť mätúce. Určite nemám doma také polievkové lyžice ako vy. Mám 3 druhy polievkových lyžíc a každé sú iné. Ktorá je tá správna?…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.