zdravé, bleskové a fantastické

Neviete čo s prezretými banánmi v špajzi? V chladničke sa na vás usmievajú vajíčka, jogurt a máte aj ovsené vločky? Už dávnejšie som chcela vymyslieť nejaké bleskové zdravé muffinky z ovsených vločiek, ideálne hrnčekové, šup šup mixnúť, zamiešať, do košíčkov a upiecť. A podarili sa mi na výbornú. Malý spráskal hneď tri po sebe tak, že mal až guče za ušami. Nuž niet väčšej radosti, ako keď doma mojim chutí. Vyskúšajte, sú jemnučké a hebké. Recept vhodný aj pre rôzne intolerancie.
| Množstvo | Príprava |
| 6 ks veľkých muffinov | 10 min |
| Doba varenia |
| 20 min |
|
|
![]() | Neviete čo s prezretými banánmi v špajzi? V chladničke sa na vás usmievajú vajíčka, jogurt a máte aj ovsené vločky? Už dávnejšie som chcela vymyslieť nejaké bleskové zdravé muffinky z ovsených vločiek, ideálne hrnčekové, šup šup mixnúť, zamiešať, do košíčkov a upiecť. A podarili sa mi na výbornú. Malý spráskal hneď tri po sebe tak, že mal až guče za ušami. Nuž niet väčšej radosti, ako keď doma mojim chutí. Vyskúšajte, sú jemnučké a hebké. Recept vhodný aj pre rôzne intolerancie.
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 šálky datlová pasta alebo 2 prezreté banány, alebo pol šálky jablková výživa
- 2 ks vajcia
- 1 PL med
- 1/2 šálky jogurt alebo ryžová smotana
- 1 šálka ovsené vločky aj bezlepkové
- 1 čl bezfosfátový prášok do pečiva vínny kmeň
- 1 hrsť čokokúsky alebo nasekaná čokoláda
Množstvo: ks veľkých muffinov
Postup prípravy
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
- Do sekáčika s S nožmi alebo do mixéra dáme datľovú pastu, vajcia, med, jogurt a rozmixujeme. Následne pridáme vločky a opäť poriadne dokopy premixujeme na cesto. Ak máte výkonný mixér, môžete skúsiť naraz rozmixovať všetky ingrediencie.
- Ručne primiešame prášok do pečiva a čokoládu.
- Do silikónovej formy dáme papierové košíčky a nadávkujeme cesto do troch štvrtín, alebo pod okraj. Dáme piecť na cca 20 minút. Keď zavoňajú, sú hotové. Necháme vychladnúť.
Poznámka k receptu
TIP: Hrnček má objem 300 ml. Ak nemáme datľovú pastu, môžeme použiť aj sušené datle alebo hrozienka. Namočíme ich do vody aspoň na 2 hodiny a potom ich s trochou vody rozmixujeme na pastu. Namiesto pasty môžete použiť aj banán, alebo pyré z jablka. Pri intolerancii na lepok môžete použiť napríklad bezlepkové ovsené vločky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.
