Kokosový závin „ala Bounty“

šťavnatý kokosový závin

Kokosový závin "ala Bounty"
Kokosový závin "ala Bounty"
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.86
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí sladká víkendovka. Bounty bašta je u nás jeden z najobľúbenejších závinov, milujem to cesto. je jednoduché a fantasticky sa s ním pracuje. Výborná je aj tvarohová plnka, v lete robím s čerstvými jahodami a rebarborou a v zime s mrazenými čerešňami. Plnku zvyknem robiť aj tvarohovú s čerstvými jahodami a rebarborou, alebo hrozienkami, chutí úúúplne fantasticky. Múku dávam špaldovú hladkú s celozrnnou a o 20 gramov menej. Do plnky výrazne menej cukru a čokoládu horkú. Tak nech vám chutí.
Kokosový závin "ala Bounty"
Kokosový závin "ala Bounty"
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.86
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moji milí sladká víkendovka. Bounty bašta je u nás jeden z najobľúbenejších závinov, milujem to cesto. je jednoduché a fantasticky sa s ním pracuje. Výborná je aj tvarohová plnka, v lete robím s čerstvými jahodami a rebarborou a v zime s mrazenými čerešňami. Plnku zvyknem robiť aj tvarohovú s čerstvými jahodami a rebarborou, alebo hrozienkami, chutí úúúplne fantasticky. Múku dávam špaldovú hladkú s celozrnnou a o 20 gramov menej. Do plnky výrazne menej cukru a čokoládu horkú. Tak nech vám chutí.
Postup prípravy
  1. Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, 1 PL múky, rozmrvíme droždie a zamiešame. Necháme vzísť kvások. Medzitým si pridáme do nádoby ostatné suroviny na cesto, pridáme kvások a vymiešame nelepivé cesto. Ak sa cesto trochu lepí, prisypeme múku. Misku si vymažeme olejom a zakryté cesto v nej necháme vykysnúť 20 minút. Následne cesto preložíme do chladničky na 4 hodiny. Ak nemáte čas čakať, s cestom sa dá pracovať aj ihneď.
  2. Medzitým si pripravíme plnku, ktorú chceme použiť. Na kokosovú si zohrejeme mlieko, maslo, cukor, vanilku, pokým sa rozpustí - nevaríme, dáme bokom, primiešame kokos a necháme vychladnúť. Na tvarohovú plnku si spolu zmiešame všetky jej ingrediencie.
  3. Ak pracujeme s cestom z chladničky, necháme ho 30 minút ohriať pri izbovej teplote a vyvaľkáme ho na tenký obdĺžník. Do stredu umiestnime plnku a na to položíme za sebou čokoládu. Dlhšie strany narežeme na hrubšie pásiky, protilahlé strany zoberieme a prekrížime cez plnku do stredu. Takto zapletieme celý závin a necháme zakryté vykysnúť ešte pol hodinku.
    Ak pracujeme s cestom z chladničky, necháme ho 30 minút ohriať pri izbovej teplote a vyvaľkáme ho na tenký obdĺžník. Do stredu umiestnime plnku a na to položíme za sebou čokoládu. Dlhšie strany narežeme na hrubšie pásiky, protilahlé strany zoberieme a prekrížime cez plnku do stredu. Takto zapletieme celý závin a necháme zakryté vykysnúť ešte pol hodinku.
  4. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
  5. Vykysnutý závin si potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou a dáme piecť do rúry na cca 20 minút.
    Vykysnutý závin si potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou a dáme piecť do rúry na cca 20 minút.
Poznámka k receptu

Zdroj receptu: http://www.napadynavody.sk/cokoladova-bounty-basta-p862

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. vyborny a rychly….ja robim makovy a orechovy, lebo vtedy je nas najdrahsiii spolubyvajuci najspokojnejsi…?☕?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.