Pečené jaterničky a maslové zemiaky s rascou

z tradičnej slovenskej kuchyne

Pečené jaterničky a maslové zemiaky s rascou
Pečené jaterničky a maslové zemiaky s rascou
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská kuchyňa je pre mňa jedinečná a úprimne aj najobľúbenejšia. Milujem, ako naše babky vedeli vždy navariť jednoducho, z pár surovín - prakticky z vlastných zásob, ktoré si dochovali a dopestovali. Jaterničky sme mali v mrazničke z domácej zabíjačky, zemiaky sú z našej záhradky ešte zazimované a kyslá kapusta tiež z nášho súdka. Úžasné jedlo, úžasná kombinácia, dnes sme si na tom naozaj pochutilli.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
45 min
Pečené jaterničky a maslové zemiaky s rascou
Pečené jaterničky a maslové zemiaky s rascou
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Slovenská kuchyňa je pre mňa jedinečná a úprimne aj najobľúbenejšia. Milujem, ako naše babky vedeli vždy navariť jednoducho, z pár surovín - prakticky z vlastných zásob, ktoré si dochovali a dopestovali. Jaterničky sme mali v mrazničke z domácej zabíjačky, zemiaky sú z našej záhradky ešte zazimované a kyslá kapusta tiež z nášho súdka. Úžasné jedlo, úžasná kombinácia, dnes sme si na tom naozaj pochutilli.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
45 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si prehrejeme na 160 - 170 stupňov, horný a dolný režim. Jaterničky budeme piecť pomalšie, aby nám nepopraskali.
  2. Jaterničky si umyjeme, poukladáme na pekáč a podlejeme vodou. Dáme piecť do rúry na 35 - 45 minút, pokým zozlatavejú a zostanú chrumkavé.
  3. Medzitým si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na menšie kúsky. Pridáme ich do hrnca, posypeme rascou, osolíme, dolejeme vodou a uvaríme domäkka cca 12-15 minút. Vodu následne zlejeme, pridáme kus maslo, ešte dosolíme a jemne zamiešame.
  4. Upečené chrumkavé jaterničky servírujeme s maslovými zemiačkami a spolu s kvasenou kapustou chutia báječne.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Bufrm tad ked objavim nejske zdrsve jedlobz fomacich surovin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.