Hlivové ragú s feniklom a zelerové hranolky

šťavnaté, vychutené a „mäsité“

Hlivové ragú s feniklom a zelerové hranolky
Hlivové ragú s feniklom a zelerové hranolky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
FIT šťavnatá "mäsitá" nízkosacharidová večera <3 Sýty a bez výčitiek :) Hlivu ustricovú nejako zvlášť predstavovať netreba, je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom a spolu s feniklom vám naštartuje trávenie :)
Hlivové ragú s feniklom a zelerové hranolky
Hlivové ragú s feniklom a zelerové hranolky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
FIT šťavnatá "mäsitá" nízkosacharidová večera <3 Sýty a bez výčitiek :) Hlivu ustricovú nejako zvlášť predstavovať netreba, je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom a spolu s feniklom vám naštartuje trávenie :)
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dáme do nádoby, nalejeme trochu olivového oleja, pridáme pizza korenie a nastrúhame parmezán. Premiešame, rozvrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na cca 30 minút. Po 20 tich minútach hranolčeky podberákom otočíme, aby sa nám rovnomerne upiekli, resp. plech otočíme o 180 stupňov.
  2. Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji dozlatova - cca minútku. Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, premiešame. Hlivu si umyjeme, nakrájame na malé kúsky. Z fenikla vyrežeme hlúbik v dolnej časti a nakrájame na malé kúsky. Spolu s hlivou pridáme k zmesi. Rajčiny si nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame najemno a pridáme k zmesi. Dochutíme mletou rascou, 1 čl sójovej omáčky, mletou červenou paprikou, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 15-20 min. Do zmäknutia hlivy.
  3. Keď bude ragú už hotové, dochutíme kusom masla, soľou, citrónovou šťavou, trochou medu a čerstvo nasekanou petrželkou. Ak máte radi omáčkoidné, zamiešajte asi deci vody s trochou zemiakového škrobu a prilejte k zmesi.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Jeden komentár

  1. Tak toto je iná šmakovička 🙂 Palec hore. Pochutnali sme si všetci. Mňaaaam. Zeler som nenavidela v polievke ale toto je nebíčko v papuľke 🙂 Ďakujem za skvelý recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.