šťavnaté, vychutené a „mäsité“
FIT šťavnatá "mäsitá" nízkosacharidová večera <3 Sýty a bez výčitiek :) Hlivu ustricovú nejako zvlášť predstavovať netreba, je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom a spolu s feniklom vám naštartuje trávenie :)
FIT šťavnatá "mäsitá" nízkosacharidová večera <3 Sýty a bez výčitiek :) Hlivu ustricovú nejako zvlášť predstavovať netreba, je naozaj úžasná na obranyschopnosť organizmu, budovanie či posilnenie imunity. Jej nosným prvkom je betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť voči baktériám a vírusom a spolu s feniklom vám naštartuje trávenie :) |
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 2 strúčik cesnak
- 1/2 ks čerstvý fenikel
- 300 gram hliva ustricová
- 4 ks červené cherry rajčiny
- 2 ks žlté rajčiny
- 1/2 ks mrkva
Množstvo:
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dáme do nádoby, nalejeme trochu olivového oleja, pridáme pizza korenie a nastrúhame parmezán. Premiešame, rozvrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na cca 30 minút. Po 20 tich minútach hranolčeky podberákom otočíme, aby sa nám rovnomerne upiekli, resp. plech otočíme o 180 stupňov.
- Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji dozlatova - cca minútku. Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak, premiešame. Hlivu si umyjeme, nakrájame na malé kúsky. Z fenikla vyrežeme hlúbik v dolnej časti a nakrájame na malé kúsky. Spolu s hlivou pridáme k zmesi. Rajčiny si nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame najemno a pridáme k zmesi. Dochutíme mletou rascou, 1 čl sójovej omáčky, mletou červenou paprikou, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme cca 15-20 min. Do zmäknutia hlivy.
- Keď bude ragú už hotové, dochutíme kusom masla, soľou, citrónovou šťavou, trochou medu a čerstvo nasekanou petrželkou. Ak máte radi omáčkoidné, zamiešajte asi deci vody s trochou zemiakového škrobu a prilejte k zmesi.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tak toto je iná šmakovička 🙂 Palec hore. Pochutnali sme si všetci. Mňaaaam. Zeler som nenavidela v polievke ale toto je nebíčko v papuľke 🙂 Ďakujem za skvelý recept.