Domov / Recipe / Paštrnáková s bryndzou

Paštrnáková s bryndzou

Paštrnákový demikát – polievka, ktorá vás vie dostať do gurmánskych výšin.

Paštrnáková s bryndzou
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Pripravení na ďalšiu gurmánsku polievočku ? ? Polievky pre mňa nikdy neboli obzvlášť lukratívnym jedlom a viac menej som sa k nim "dokopávala". Ale manžel ma naučil, že polievka je základ. A teraz ich doslova vyhľadávam a vychutnávam ? Čo dokáže polievka, keď úplne vyhodíte kupované vegety, dochucovacie prášky či bujóny a nahradíte ich poctivými surovinami. Hotová trinásta komnata chutí ? A navyše nízkosacharidová dámy ?
Servings Prep Time
4 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
4 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Paštrnáková s bryndzou
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Pripravení na ďalšiu gurmánsku polievočku ? ? Polievky pre mňa nikdy neboli obzvlášť lukratívnym jedlom a viac menej som sa k nim "dokopávala". Ale manžel ma naučil, že polievka je základ. A teraz ich doslova vyhľadávam a vychutnávam ? Čo dokáže polievka, keď úplne vyhodíte kupované vegety, dochucovacie prášky či bujóny a nahradíte ich poctivými surovinami. Hotová trinásta komnata chutí ? A navyše nízkosacharidová dámy ?
Servings Prep Time
4 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
4 porcie 10 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu pre urýchlenie procesu varenia.
  2. Cesnak si ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky a speníme na masle na malom ohni cca 1 minútku viac nie, aby nám nezhorkol. Paštrnák si ošúpeme a nastrúhanme nahrubo. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame najemno. Obr pridáme k restovanému cesnaku, dochutíme drvenou rascou, mletou červenou paprikou , kurkumou a vhodíme zelerovú vňať. Dolejeme horúcou vodou po rysku 2,2 litra a varíme 15 minút pod pokrievkou.
  3. Po uvarení zelerovú vňať vyberieme, pridáme bryndzu a čerstvú petržlenovú vňať a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme soľou, trochou medu a citrónovou šťavou. Dľa potreby ešte doriedime vodou.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Aromatická karfiolová

jednoduchá a delikátna Aromatická karfiolová Votes: 4 Rating: 2.75 You: Rate this recipe! Tlačiť recept …

2 komentáre

  1. Polievočku vypada skvelo, dakujem vyskusam?

  2. Mňam teraz ju jem nemá chybu netreba žiadnú soľ do nej bryndza je slaná a tie chute, ja som ju zriedila ešte acidkom :-))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *