Vege škvarková pomazánka

vynikajúca a expresne rýchla

Vege škvarková pomazánka
Vege škvarková pomazánka
Hodnotienie: 29
Hodnotenie: 3.97
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vegetariánska pochúťka, ktorá chutí ako škvarková pomazánka, akurát je bez škvarkov 🙂 Je pripravená naozaj bleskovo, a pochutia si aj bezlepkoví, či bezlaktózový 🙂 Navyše chutí táááák fantasticky. 🙂 Mňa tak baví vymýšlať a skúsať tieto vege recepty 🙂 Proti škvarkom nič nemám 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Vege škvarková pomazánka
Vege škvarková pomazánka
Hodnotienie: 29
Hodnotenie: 3.97
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vegetariánska pochúťka, ktorá chutí ako škvarková pomazánka, akurát je bez škvarkov 🙂 Je pripravená naozaj bleskovo, a pochutia si aj bezlepkoví, či bezlaktózový 🙂 Navyše chutí táááák fantasticky. 🙂 Mňa tak baví vymýšlať a skúsať tieto vege recepty 🙂 Proti škvarkom nič nemám 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibule si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Do hrnca si pridáme olivový olej, necháme mierne rozhorúčiť a cibuľku restujeme na menšom ohni dosklovita - cca 3 minútky. Pridáme sušené droždie, sójovú omáčku, 1-2 PL vody z cíceru a minútku spolu prehrejeme. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú majoránku, premiešame a vypneme.
  2. Cibuľovú zmes si dáme do sekáčika s S nožmi (alebo mixéra), pridáme cícer, maslo, čerstvé vňate (petržlenovú alebo inú), trochu šťavy z citróna, osolíme a rozmnixujeme nie úplne na kašu. Dľa potreby ešte dochutíme a natierame na chlebík.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Jeden komentár

  1. skúsila by som, ale nerozumiem ingrediencii sušené kvasnice.. je tým myslené lahôdkové droždie? ďakujem a fandím Vám. recepty sú úžasné 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.