Domov / Recept / Kelové placky s paštrnákovým pyré

Kelové placky s paštrnákovým pyré

neskutočne ladiaca kombinácia <3

Kelové placky s paštrnákovým pyré
Kelové placky s paštrnákovým pyré
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočne chutné placky, snáď moje najobľúbenejšie. Spojenie kel, cuketa a do toho ťahajúci syr <3 Jedlo skvele dopĺňa jemné, maslové, nasladlé, jemne aromatické paštrnákové pyré. Paštrnák je úžasná, ľahko tráviteľná, výživná a nízkosacharidová zelenina. Podľa mňa chutí lepšie ako batát a verte mi, deti si ho zamilujú <3
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Kelové placky s paštrnákovým pyré
Kelové placky s paštrnákovým pyré
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočne chutné placky, snáď moje najobľúbenejšie. Spojenie kel, cuketa a do toho ťahajúci syr <3 Jedlo skvele dopĺňa jemné, maslové, nasladlé, jemne aromatické paštrnákové pyré. Paštrnák je úžasná, ľahko tráviteľná, výživná a nízkosacharidová zelenina. Podľa mňa chutí lepšie ako batát a verte mi, deti si ho zamilujú <3
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Paštrnák aj petržlen si ošúpeme a nakrájame na polkolieska. Zalejeme vriacou vodou z kanvice a necháme variť pod pokrievkou 20-25 min.
  2. Medzitým si pripravíme placky. Cuketu si ošúpeme, nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme "vypotiť" cca 5 min. Keď cuketa pustí šťavu, rukami ju dobre vyžmýkame a vrátime späť do misky. Kel si nakrájame nadrobno, syr postrúhame nahrubo a pridáme k cukete. Rozbijeme vajíčka, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme majoránkou, drvenou rascou, kurkumou, dosolíme a pridáme múku. Poriadne zamiešame.
  3. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja, necháme rozhorúčiť a lyžicou dávkujeme zmes a robíme väčšie placky. Na panvicu tri. Opekáme na miernom ohni z oboch strán dozlatova. Takto urobíme všetky placky. Mierne dolievame olej.
  4. Keď sa nám pyré uvarí, vodu scedíme (ak ste mliečne intolerantní zlejte mimo, aby ste mohli dolievať vodu namiesto mlieka). Vhodíme kus masla, dolejeme 12% tnú smotanu, alebo mlieko a metličkovým mixérom vyšlaháme pyré. Dochutíme soľou a struhneme muškátový oriešok. Podávame najlepšie s domácou čalamádou <3
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Tinka!
    Prave sme ich dojedli a su uuuzasne! Nikdy by som neverila, ze kel mi bude chutit a dokonca si h odobrovolne pripravim ? Opat raz som Ti uverila a oplatilo sa.
    Dakujem krasne za rozsirenie obzoru,
    Katka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.